Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Opera brengt native ad-blocking naar mobile en pc

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2016, 10:57 CategorieAndroid

Opera heeft bekendgemaakt dat de browsers op Android en Windows voortaan zijn voorzien van native ad-blocking. Dit moet browsen sneller maken en ervoor zorgen dat er minder werkgeheugen gebruikt wordt op mobiele apparaten, zoals Android-smartphones en -tablets.

Native ad-blocking op Android en Windows

Eerder dit jaar introduceerde Opera native ad-blocking voor ontwikkelaars in verschillende browser-versies. Vanaf nu is die feature ook beschikbaar in de Android- en Windows-versies van de populaire browsers. Het bedrijf claimt  dat het browsen niet alleen sneller gaat wanneer ad-blocking is ingebouwd, ook zou er minder druk op het werkgeheugen komen te staan. Wel is het zo dat de functie automatisch is uitgeschakeld wanneer je de browser of de update binnenhaalt, maar kan worden ingeschakeld in de instellingen van het programma.

Opera is niet het enige bedrijf dat mensen wil aantrekken met ad-blocking. Vorig jaar opende Apple de deuren voor ad-blocking met de introductie van iOS 9, terwijl Samsung dit jaar op Android dezelfde mogelijkheid introduceerde in zijn eigen browser. De voormalige bestuursvoorzitter van Mozilla lanceerde ook een ad-blocking browser die websites op een andere manier ondersteunt, terwijl Adblock Plus mensen in staat stelt websites een fooi te geven. Want wanneer advertenties geblokkeerd worden, dan lopen websites inkomsten mis.

  • Opera-browser
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.