Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Opera lanceert een gratis VPN-applicatie voor iOS

Geschreven door
Geplaatst op9 mei 2016, 15:20 CategorieApplicaties

Opera heeft een VPN-applicatie uitgebracht voor iPhone en iPad. Deze app is nu gratis te downloaden uit de App Store en ongelimiteerde te gebruiken. Vorige maand introduceerde het bedrijf ook al adblocking in zijn mobiele en desktopbrowsers.

Download de VPN-app van Opera

Opera is de laatste tijd een soort privacyadvocaat geworden. Vorige week introduceerde het bedrijf nog adblocking in zijn mobiele en desktopbrowsers en deze week brengt de softwareontwikkelaar een VPN-applicatie uit voor iPhone en iPad. Deze app is nu gratis te downloaden uit de App Store en ongelimiteerd te gebruiken. De dienst maakt gebruik van de in de Verenigde Staten gesitueerde SurfEasy VPN-service, die het bedrijf in maart gekocht heeft. De producent belooft dat je nooit een abonnement nodig zult hebben voor de VPN-app.

Concurrende VPN-apps vragen namelijk wel om geld middels een abonnement. Onduidelijk is hoe Opera nu geld gaat verdienen aan de app. Er staat nergens expliciet beschreven dat er bijvoorbeeld geen advertenties voorbij zullen komen. Het bedrijf zegt dat deze app voornamelijk voor scholen en bedrijven bedoeld is, omdat die gebruikers toegang kan geven tot geblokkeerde websites, zoals sociale netwerken. Ook kun je middels deze app content bekijken die anders geblokkeerd is in jouw land. Ook worden er ads en trackers geblokkeerd.

  • Opera VPN: Free unlimited ad blocking VPN
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.