Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Opera Max v2.0 met vreemde Boost-functie verschenen

Geschreven door
Geplaatst op24 mei 2016, 9:23 CategorieAndroid

Er is een nieuwe versie van Opera Max verschenen, die is voorzien van een mysterieuze Boost-functie. Wat die functie doet, is niet duidelijk. Opera legt uit dat de Boost wordt gebruikt voor het besparen van data, wat de app op zichzelf al doet in feite.

Opera Max v2, nu met mysterieuze Boost-functie

Opera Max kan een behoorlijk handige app zijn wanneer je met je smartphone of tablet onderweg bent en geen grote databundel hebt voor het internet. De app kan een vpn opzetten en daarmee wat data besparen door bestanden vooraf te comprimeren. Nu is er een nieuwe versie in Google Play. Het gaat hier niet om een update van de eerste app, maar om een nieuwe entry in de winkel zelf. Deze versie is nagenoeg identiek aan de originele applicatie, maar met de toevoeging van een extra Boost-knop, voor onbekende redenen.

De app raadt aan meerdere malen per dag op die knop te drukken, zodat je ‘data kunt besparen’. Maar dat is dus al iets dat de app vanuit zichzelf doet, aangezien dat de reden is dat je de app in de eerste plaats op je Android hebt geïnstalleerd. Wanneer je op de knop drukt, dan zul je advertenties voorgeschoteld krijgen nadat die klaar is met boosten. Mogelijk is dit een manier om mensen meer advertenties te laten bekijken en is de Boost-functie slechts een placebo feature. Daarom raden we aan Opera Max v2.0 voorlopig niet te downloaden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.