Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pas op: iOS 9.3.2 kan problemen veroorzaken (error 56)

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2016, 9:35 CategorieiPad

Pas op wanneer je de iOS 9.3.2-update downloadt voor de iPad Pro 9.7. Het kan namelijk gebeuren dat je systeem compleet vastloopt en in een loop terecht komt waar dat apparaat niet meer uitkomt. In beeld staat ‘error 56’, waarvan niet duidelijk is hoe je die moet oplossen.

iPad Pro 9.7 en error 56: oppassen geblazen

iOS 9.3.2 is nog maar net vrijgegeven of de eerste problemen doen zich al voor, voornamelijk voor de iPad Pro 9.7. Zo hebben zich verschillende mensen, waaronder op het sociale netwerk Twitter, al gemeld met het probleem dat de kleinere iPad Pro is vastgelopen en in een loop zit waar het apparaat niet meer uitkomt. Dit probleem doet zich voor wanneer je de Pro 9.7 over-the-air probeert te updaten. In beeld komt dan de boodschap te staan dat je de iPad moet koppelen aan iTunes. In beeld staat er wel een foutcode weergeven: error 56.

Uit een steekproef blijkt dat niet alle iPad Pro 9.7-modellen zijn getroffen door error 56, maar dat maakt het probleem niet minder serieus. De modellen die nu last hebben van deze fout, zijn in feite onbruikbaar. Er is momenteel ook nog geen oplossing voor handen. Zelfs herstellen via iTunes lost het probleem voorlopig nog niet op. Error 56 wijst op een hardwarefout. Consumenten dienen de nieuwste versie van iTunes te installeren, te checken of er problemen zijn met third-party software en anders contact op te nemen met de klantenservice.

Wellicht krijgen we binnenkort iOS 9.3.3 als oplossing voor dit probleem.

  • Delen:
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.