Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

QuickReply voor Android laat je sneller reageren op berichten

Geschreven door
Geplaatst op9 mei 2016, 16:04 CategorieAndroid

Met de app QuickReply voor Android kun je sneller reageren op de berichten die binnenkomen via een notificatie, door simpelweg op ‘reply’ te tappen. Deze app loopt alvast vooruit op Android N, die deze functie mogelijk native zal gaan ondersteunen.

Gewoon op ‘reply’ drukken met QuickReply

Wanneer je de preview-versies van Android N hebt uitgeprobeerd, dan ben je inmiddels bekend met de mogelijkheid om snel te reageren op berichten met quick reply. Deze feature is nu al zo populair dat Android-gebruikers met Marshmallow en Lollipop er naar snakken en daarom springen ontwikkelaars nu in het gat dat Google heeft achtergelaten. Eerder zagen we daarom al Floatify voorbijkomen – maar apps als Hangouts en Messenger bieden de functie ook al aan. Het echte werk begint pas wanneer Google Android 7.0 zal lanceren.

Nu is er ook de app QuickReply, een app die je in staat stelt sneller te reageren. Je krijgt geen dubbele notificaties binnen, omdat deze app die taak op zich neemt. Wel krijgen de notificaties twee extra knoppen, waarmee je snel op het bericht kunt reageren. De iconen van de apps in de statusbalk blijven wel hetzelfde, dus je kunt in één oogopslag blijven zien waar er precies iets is binnengekomen. Het kan overigens zijn dat QuickReply niet goed werkt met verschillende Android-skins, maar op vanilleversies van het OS lijkt het allemaal prima te werken.

Naast de onderstaande gratis versie, kun je ook een betaalde variant aanschaffen. Deze feature biedt extra mogelijkheden aan, zoals gemakkelijker toegang tot emoji, ongelimiteerde teksten in notificaties en meer.

  • QuickReply
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.