Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy X’ wordt opvouwbare tablet/smartphone in 2017

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2016, 21:59 CategorieHardware

Samsung zou volgend jaar een waarlijk grote stap maken op technologiegebied: de presentatie van de eerste opvouwbare tablet/smartphone. Met deze Samsung Galaxy X mikt de fabrikant volgens Sammobile op een release in 2017.

Opvouwbaar scherm

Samsung is achter de schermen, en soms ook ervoor, al vele jaren bezig met de ontwikkeling van flexibele en vouwbare schermen. Het was alleen nog de kunst om er een hanteerbaar product voor de massa mee te maken. Kennelijk is Samsung daar nu in geslaagd.

Buigbaar

Samsung heeft de afgelopen jaren flink wat patenten geregistreerd op het gebied van opvouwbare oled-schermen. Met de productie van de Galaxy Edge-serie is al een aardige stap gemaakt richting gebogen schermen, maar dit gaat verder. De schermen kunnen door de gebruiker zelf worden verbogen, en teruggebogen, alsof je een boek opent.

Scherm open, scherm dicht…

De Samsung Galaxy X is volgens bronnen van Sammobile zo opvouwbaar als een portemonnee. De gebruiker kan hem zelf openen en sluiten, en zo kiezen voor het smartphone- of het tabletformaat.

Samsung zou achter de schermen een ploeg werknemers aan het werk hebben gezet onder de naam Project Valley. Dit team heeft de taak om volgend jaar een apparaat met een opvouwbaar 4K-scherm op de markt te brengen.

4K-resolutie

4K is een resolutie van zeker 3840×2170 pixels. Het paneel moet zijn opgewassen tegen dagelijks gebruik en de vele bewegingen die ermee worden gemaakt. Het apparaat moet handzaam genoeg zijn voor de massa, en sterk genoeg om een hele tijd mee te gaan.

Samsung is volgens Sammobile zelfs al bezig om een apparaat te ontwikkelen dat tweemaal gevouwen kan worden. Zodat je echt een opvouwbare tablet in je broekzak kunt steken.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Reacties

  1. Paul Peter Muller
    22 oktober, 2016 om 0:14

    Er gaan steeds meer geruchten dat de S8 een 4K opvouwbaar scherm krijgt. Als ze ook die waanzinnige S-Pen weten te integreren hebben ze goud in handen en kan de rest wel naar huis.

    Een ECHTE next gen self learing Artificial Intelligent Personal Assistant (VIV), 4K scherm, 4K VR, krankzinnig snelle en zuinige 10Nm CPU, krankzinnig snelle (pc waardige) GPU met Vulkan ondersteuning, 256 Mb expandable memory, wellicht een nieuw type batterij genaamd Solid Oxide Full Cell waarmee de Galaxy maar 1 x per week hoeft te worden opgeladen en die ook nog uitermate stabiel is (in tegenstelling tot lithium-ion batterijen) en kan nog wel even doorgaan met ‘lekkers’.

    Ook al komt de helft maar uit, kan de concurrentie (Apple, Huawei en Google) hun wonden gaan likken en hun toekomstplannen drastisch gaan bijstellen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.