Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung lanceert Galaxy Tab A 10.1 met krachtige chip

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2016, 16:37 CategorieAndroid

Samsung heeft vandaag een nieuwe tablet aan de Galaxy Tab A-serie toegevoegd. De Koreaanse fabrikant introduceert de Galaxy Tab A 10.1 met een 10.1-inch scherm. De tablet moet in juni naar de Nederlandse winkels komen en krijgt een prijs van 289 euro mee.

Samsung Galaxy Tab A 10.1

De Samsung Galaxy Tab A 10.1 beschikt, volgende de fabrikant, over drie unieke elementen; een grote accu, een hoge resolutie scherm en een snelle processor. De tablet is speciaal voor gebruik binnen het gezin ontwikkeld. Op de tablet is de allernieuwste Kids Mode geïnstalleerd, met allerlei extra’s voor de kleintjes, waarbij jij als ouder bepaalt waar ze wel of niet toegang tot hebben.

Samsung-Galaxy-Tab-A-10-1-1

De Galaxy Tab A 10.1 beschikt over een 10.1-inch scherm met een resolutie van 1200 bij 1920 pixels. Als besturingssysteem is Android 6.0 Marshmallow aanwezig. Onder de motorkap zit een octacore-processor (er wordt niet vermeld welke, maar mogelijk is dat de Exynos 7870), die geklokt is op 1,6GHz. Ook is er 2GB aan werkgeheugen aanwezig, evenals 16GB aan (uitbreidbaar) opslaggeheugen middels een microSD-kaart.

De tablet weegt 525 gram en heeft een afmeting van 155.3 bij 254.2 bij 8.2 millimeter. Naast een accu van 7300mAh is er ook een camera van 8 megapixel aan de achterkant en een camera van 2 megapixel aan de voorkant aanwezig. Er komt een witte en een zwarte variant op de markt. Het wifi only-model kost in Nederland 289 euro, of de 4G-versie (349 euro) naar Nederland komt is nog niet duidelijk.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2016)
Android Marshmallow (6.0)

Reacties

  1. Wouter
    16 mei, 2016 om 0:07

    Dus u weet niet welke processor er precies in de de tab A komt te zitten, maar toch noemt u hem snel? Lijkt me dan een frappante aanname.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.