Samsung presenteert tablet met irisscanner aan de achterkant in India

25 mei 2016 1 Minuut 0 Reacties
Samsung irisscanner India

Samsung heeft in India een 7-inch tablet gepresenteerd met een irisscanner aan de achterkant. De tablet is bestemd voor ambtenaren die via de iris burgers moeten identificeren.

Scanner van de ogen

De meeste apparaten met irisscanners hebben die aan de voorkant zitten. Ze zijn tot dusver vrijwel altijd bestemd als hulpmiddel voor het unlocken van een apparaat. Daarvoor is de irisscanner van de Samsungtablet ongeschikt, die zit namelijk aan de achterkant naast de camera.

Indiase overheid

De bedoeling van deze tablet is dan ook niet alledaags. De 7-inch Androidtablet wordt gebruikt door de Indiase overheid die met behulp van Amerikaanse technologie burgers identificeren.  Voor de uitgifte van paspoorten kunnen de biometrische gegevens bijvoorbeeld worden gebruikt. Maar de technologie achter de irisscanner gaat verder. Er kan ook mee worden bepaald of kinderen en ouders elkaars echte familie zijn. Ook banken kunnen met deze biotechnologische oplossing gaan werken. Dan wordt de iris benut om overschrijvingen en betalingen te accorderen.

Andoid Lollipop

De SM-T116, het typenummer van de tablet, is al een jaar of twee in ontwikkeling. Android 5.0 Lollipop is het besturingssysteem. Het 7-inch scherm heeft een resolutie van 1024×600 pixels. Een quadcoreprocessor met een kloksnelheid van hooguit 1,2Ghz drijft hem aan. De cpu wordt geholpen door 1,5G~B ram. De tablet heeft 8GB opslaggeheugen en een accu van 3600 mAh.

Voor omgerekend zo’n 190 euro is de tablet in India verkrijgbaar. Het lijkt onwaarschijnlijk dat deze tablet de oversteek maakt naar Nederlandse winkels.

Bron Samsung Via Tweakers

Reacties (0)