Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Skype voor Androidtablets flink opgefrist

Geschreven door
Geplaatst op26 mei 2016, 22:31 CategorieAndroid

Microsoft heeft Skype voor Android flink opgefrist. Vooral de app voor tablets is vernieuwd. In Google Play is de nieuwe app te downloaden.

Material Design

In september vorig jaar kreeg de Skype-app voor Android al een face-lift. De app werd aangepast aan het ‘material design’  van Google. Maar niet alles werd aangepast. Dat is nu wel het geval.

Skype 7.0

Microsoft meldt hier het volgende over: “We hebben mooie feedback gekregen over het strakkere, meer gepolijste gevoel dat de app nu uitstraalt, en over de user interface die nu een beetje lol aan de Skype-conversaties toevoegt. Vandaag introduceren we Skype 7.0 voor Android, dat het material design naar de grotere Androidschermen brengt.”

Zwevende actieknop

Er is in de nieuwe app een nieuwe, los-zwevende actieknop te zien, waarmee berichten bestuurd kunnen worden, en waarmee voice- en videoconversaties met vrienden of met groepen kunnen worden gestart.

Multitasking

Skype is nu ook beter in staat om te multitasken. Je kunt verschillende vensters in beeld krijgen als de tablet in landscape modus staat (‘liggend’). Ook is de zoekfunctie verbeterd, zodat het vinden van contacten, chats, groepen en Skype-bots sneller is geworden. Ook kunnen reeds gevoerde conversaties worden gecheckt terwijl je aan het (video)bellen bent.

Contactenlijst

Voorts heeft Skype de vrijheid genomen om je complete contactenlijst alvast in de app weer te geven. Mensen in die lijst die nog geen Skype hebben, kun je via die lijst uitnodigen om de app ook te installeren. Voorts belooft Microsoft dat de belkwaliteit en de performance van de app is verbeterd.

Skype voor Android is via deze link te downloaden.

  • Delen:
Lenovo Yoga Tablet 2 10 (Android)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.