Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Solarin is peperdure, maar superveilige Android-phablet

Geschreven door
Geplaatst op31 mei 2016, 23:29 CategorieAndroid

Sirin Labs heeft een zeer bijzondere en peperdure Androidphablet gepresenteerd. De Solarin gaat dik 12.500 euro kosten en is bestemd voor zakenlui die zeker willen zijn dat bedrijfsgeheimen op hun smartphone niet uitlekken.

Solarin gaat 12.500 euro kosten

Het is een zeer hoge prijs voor een zeer bijzondere telefoon. Sirin Labs meldt zelf dat het toestel is bestemd voor internationale zakenlui die zeer gevoelige informatie op hun telefoon met zich meedragen. De Solarin gebruikt dezelfde communicatie-encryptietechnologie als het leger.

Goede, maar geen bijzondere hardware

Voor de wel heel hoge prijs krijg je echter meer. De Solarin heeft 128GB opslaggeheugen, 4GB ram en hij loopt op een Snapdragon 810-processor met acht kernen die op 2Ghz zijn geklokt. Er zitten vijf antennes in deze 5,5-inch phablet en hij kan omgaan met 24 verschillende lte-banden, waarbij datasnelheden tot maximaal 4,6Gbps kunnen worden bereikt.

Solarin b

Zwaargewicht

Op zich wijkt die hardware niet vreselijk veel af van een ‘simpele’  Samsung Galaxy S7 Edge. Die heeft overigens ook nog een snellere processor, de Snapdragon 820. En de Solarin heeft nog een afwijkend gegeven: hij weegt meer dan 250 gram. Wat erg zwaar is voor een phablet van deze omvang.

Veiligheidspal

De veiligheid wordt verder doorgevoerd in het toestel. Er is een vingerafdruksensor op de achterkant, die overigens is gemaakt van Italiaans leer. Boven die vingerafdruksensor vinden we een 23,8 megapixel camera en een veiligheidspalletje dat je kunt indrukken tijdens telefoongesprekken of tijdens het verzenden van berichten. Dan wordt de maximum security-stand geactiveerd, zodat de telefoon door niemand is af te luisteren, en berichten niet zijn ‘ af te vangen’ door een hacker.

Miljonairs

Of er wel klanten zijn te vinden voor zo’n vreemde, en dure phablet? Sirin Labs weet het wel zeker. Om de phablet te kunnen produceren, zijn investeerders gezocht en gevonden in kringen van miljonairs. Zij hebben de ontwikkeling van deze veilige phablet mogelijk gemaakt door er alvast 72 miljoen dollar in te steken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.