Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony introduceert de 6-inch Sony Xperia XA Ultra

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2016, 8:59 CategorieAndroid

Sony Mobile introduceert vandaag de Xperia XA Ultra, een aanvulling op de Xperia X-serie. Dit is een 6-inch smartphone met een zestien megapixel frontcamera, low-light sensor, een batterijduur tot twee dagen en een slank design met een randloos scherm.

Dit is de Sony Xperia XA Ultra

Sony Mobile onthult vandaag de Xperia XA Ultra, een aanvulling op de Xperia X-serie. Dit is een 6-inch smartphone met een zestien megapixel frontcamera, low-light sensor, een batterijduur tot twee dagen en een slank design met een randloos scherm. Met die camera kun je zowel in de avond als overdag mooie foto’s maken als we Sony mogen geloven. De phablet bezit een smart selfie flits-functie waarmee je in de avond je gezicht kunt verlichten. Het toestel gebruikt Optical Image Stabilisation om trillende handjes tegen te gaan.

Op de achterkant zit een camera van 21,5 megapixel, die over Hybrid Autofocus en Quick Launch & Capture beschikt, waarmee je heel snel een foto kunt maken vanuit standby-modus. Ondanks het grote scherm van 6-inch, is de Xperia XA Ultra dun te noemen. Ook smal, omdat er sprake is van een randloos design. Met één keer volledig opladen biedt de de phone een batterijduur tot twee dagen en wanneer het toestel met de Quick Charger UCH-12 wordt opgeladen beschikt het toestel binnen tien minuten weer over 5.5 uur batterijduur.

Specs van de Sony Xperia XA Ultra

 • Besturingssysteem: Android 6.0 Marshmallow
 • Schermresolutie: 1920 bij 1080 pixels
 • Schermgrootte: 6-inch
 • Processor: MediaTek MT6755 octacore (64-bit)
 • Opslagruimte: 16GB (uitbreidbaar tot 200GB)
 • Werkgeheugen: 3GB
 • Camera: 21,5 megapixel
 • Frontcamera: zestien megapixel
 • Batterij: 2700mAh (micro-usb)
 • Verbindingen: wifi, Bluetooth 4.1, nfc, gps, Miracast, Google Cast, DLNA
 • Afmetingen: 165.1 bij 78.7 bij 7.6 millimeter
 • Gewicht: 189.9 g

Prijs en beschikbaarheid

De Xperia XA Ultra is vanaf juli verkrijgbaar in lime goud, wit en zwart voor een adviesverkoopprijs van 399 euro.

 • Delen:
Sony Xperia XA Ultra
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.