Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tips voor het opladen van je tablet

Geschreven door
Geplaatst op26 mei 2016, 12:28 CategorieGesponsord

U heeft een tablet en u vraagt zich af hoe dat u deze het beste op kunt laden. Het is belangrijk dat u daarvoor weet hoe een accu precies werkt. Dit leggen we u graag uit!

In een tablet en een smartphone vindt u een lithium-ion- accu. Dit is een speciale accu en deze werkt via twee elektroden, het zijn de positieve en de negatieve elektrode. Het is belangrijk dat de accu altijd goed is geladen. Het beste kunt u de accu dan ook 100% vol laden, in plaats van maar 50% of 80%. U kunt de accu opladen wanneer dat u bezig bent, dat wordt vaak gedaan wanneer dat u bijvoorbeeld een spel aan het spelen bent en u krijgt de melding dat de accu leeg is. Maar u kunt hem ook opladen wanneer dat u er niet op bezig bent.

Accu opladen, wanneer?

Voorheen was het vaak zo dat de accu eerst helemaal leeg moest zijn voordat u hem op ging laden. Maar dat geldt niet bij de accu van uw tablet. U kunt deze lithium-ion- accu het beste opladen tussen de 50 en 80 procent. Sommige mensen laden een tablet graag in de nacht op. Dit kan uiteraard ook, want er is een speciale oplaadbeveiliging ingebouwd. Wanneer dat er dan 100% wordt bereikt met opladen en de accu van uw tablet is vol, dan stopt de tablet met opladen. Maar welke oplader gebruikt u voor het opladen? Het beste kunt u de oplader gebruikt die bij de tablet is geleverd, waarom? Omdat deze beschikt over de stroomuitvoer die geschikt is voor uw apparaat. Er zij ook tablets die bijvoorbeeld een hogere stroomuitvoer gebruiken, zodat een toestel sneller op kan worden geladen. Maar wanneer dat u een andere oplader gebruikt kan dat ook zijn dat de stroomuitvoer te hoog of te laag is. Let daarom goed op dat u de originele oplader gaat gebruiken, om te zorgen dat u veilig uw accu van uw tablet op kunt laden! Het is belangrijk dat u dus op tijd op gaat laden, maar ook met de juiste middelen!

  • Delen: