Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter test automatische avondmodus in Android-app

Geschreven door
Geplaatst op24 mei 2016, 9:05 CategorieAndroid

Twitter test momenteel een nieuwe functie in de Android-app van het sociale netwerk: in de avond schakelt de applicatie automatisch over op de avondmodus. Dat Android (voorlopig) geen avondmodus krijgt, betekent niet dat apps die niet hoeven te krijgen.

Avondmodus voor de Android-app van Twitter

Twitter test momenteel een avondmodus voor de Android-app van het sociale netwerk. Wanneer je beschikt over de alphaversie van Twitter (5.112.0-alpha.423) dan kan het zijn dat je meedoet in de testgroep. In de avond zal de app automatisch de kleuren op het scherm aanpassen van wit naar een donkere, blauwe kleur. In de ochtend zal de app weer zijn normale kleuren laten zien. De mensen uit de testgroep melden dat er geen optie is om de avondmodus uit te schakelen, maar wellicht verschijnt die nog in latere versies van de Android-app.

Dankzij een update in de Android Support Library (versie 23.2, uitgebracht in februari) is het voor ontwikkelaars mogelijk een avondmodus toe te voegen aan de capaciteiten van een app. Wellicht dat Twitter van de mogelijkheid gebruikmaakt, nadat het bedrijf wellicht heeft opgepikt dat Android-gebruikers wachten op een algemene avondmodus voor Android zelf. Die had geïntroduceerd kunnen worden in Android N, maar in de laatste developer preview van het besturingssysteem is die mogelijkheid er wederom uitgesloopt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.