Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Update voor Google Play richt zich op de beta’s in de store

Geschreven door
Geplaatst op16 mei 2016, 10:23 CategorieAndroid

Google heeft een update voor Google Play uitgebracht die het gemakkelijker moet maken beta’s te starten en te verlaten en feedback achter te laten. De uitrol vindt momenteel nog plaats, waardoor het kan zijn dat je de software-update nog niet hebt ontvangen.

Update beschikbaar voor Google Play

Er wordt momenteel een update uitgerold voor Google Play, de digitale winkel voor Android, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker wordt beta’s te beginnen en te verlaten. Voorheen had je daar een link naar een specifieke internet voor nodig, maar vanaf nu kan het dus ook vanuit de Play-app. Je dient je daarvoor soms nog wel aan te melden voor een Google+-pagina, tenzij de ontwikkelaar heeft aangegeven dat het niet hoeft. Je herkent de betà-applicatie aan het gegeven dat er duidelijk het woord ‘beta’ staat vermeld in de apptitel.

Zo weet je dus altijd zeker dat je de juiste versie hebt geïnstalleerd en niet per ongeluk de betàversie wanneer dat niet de bedoeling was of de volledige versie wanneer dát niet de bedoeling was. Ook kan de Google Play weergeven of een app nog niet eerder is vrijgegeven – dan is er dus geen openbare versie beschikbaar. Mocht je in zo’n betàprogramma zitten, dan kun je de developers ook gemakkelijk van feedback voorzien. Dat kan via de apppagina binnen de store. Deze berichten zijn niet openbaar – alleen de ontwikkelaar leest mee.

Mocht je de update nog niet hebben, dan kun je hier de nieuwe apk downloaden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.