Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Update voor Samsung Health voert competitie-element in

Geschreven door
Geplaatst op29 mei 2016, 11:08 CategorieAndroid

Samsung heeft voor zijn Health-app een update uitgebracht, waardoor niet alleen de eigen gezondheid in de gaten kan worden gehouden, maar ook een nieuw competitie-element wordt ingebouwd.

De Health-app, die sinds vorige maand niet alleen voor Samsungtelefoons maar ook voor andere Android-toestellen geschikt is, legt allerlei activiteiten van zijn eigenaar vast. Een stappen- en calorieteller ligt voor de hand, maar er zit veel meer in. Health kan via bluetooth worden verbonden met een bloeddrukmeter, zodat de app daar ook data van bijhoudt. De gezondheids-app kan ook omgaan met digitale bloedglucosemeters, belangrijk voor bijvoorbeeld diabetici. De hartslag kan worden gemonitord, en er wordt gaandeweg steeds meer mogelijk me de Health-app.

De nieuwe update, die nu beschikbaar is in de Google Play Store, voegt hier een competitie-element aan toe. Sportieve prestaties kunnen worden vergeleken met die van vrienden. Ook kun je het aantal stappen dat je dagelijks aflegt, vergelijken met een gemiddelde voor je eigen leeftijdsgroep. Je kunt vrienden uitdagen om de strijd aan te gaan, en de stappenteller kan nu ook gecombineerd worden met andere Health-informatie, zodat een beter beeld van de gezondheid en fitheid van het lichaam wordt vastgelegd.

De hartslag die via de hartslagmeter in bepaalde Samsungtoestellen wordt vastgelegd, kan nu in een excel- of pdf-bestand worden vastgelegd. De app werkt nu ook samen met de CareSens N Bluetooth glucose meter.

De app is hier in Google Play te downloaden.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.