Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Update Windows 10 nog tot 29 juli gratis, ook nieuwe prijs bekend

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2016, 7:50 CategorieMicrosoft

Gebruikers die graag nog willen profiteren van de gratis update naar Windows 10, zullen voor 29 juli actie moeten ondernemen. Microsoft heeft namelijk laten weten dat dat de laatste datum is waarop liefhebbers gratis kunnen upgraden naar Windows 10. Al bij de aankondiging van de gratis update liet Microsoft weten dat de actie één jaar zou duren en nu wijst het bedrijf zijn gebruikers er dus nogmaals op om de datum in de gaten te houden. Mocht je de gratis update al geïnstalleerd hebben, kun je ook na 29 juli gratis gebruik blijven maken van het besturingssysteem.

De prijs van Windows 10

Microsoft heeft ook gelijk naar buiten gebracht hoeveel de update naar Windows 10 voor gebruikers gaat kosten die er niet in slagen om voor 29 juli de overstap maken. Gebruikers die hun oude besturingssysteem na 29 juli gedag willen zeggen, moeten 119 dollar op tafel leggen. Omgerekend een bedrag van zo’n 105 euro, al heeft Microsoft nog geen uitspraken gedaan over de prijs voor Europa. Ook kun je er altijd voor kiezen om een nieuw apparaat aan te schaffen, waar Windows 10 op voorgeïnstalleerd staat.

Het aantal gebruikers van Windows 10

Microsoft heeft ook een kijkje gegeven in het aantal apparaten dat inmiddels al draait op Windows 10. Volgens de gegevens beschikken ruim 300 miljoen apparaten over het besturingssysteem. Het bedrijf hoopt dat uiteindelijk meer dan een miljard apparaten zullen draaien op Windows 10. Duidelijk is alvast dat we in de zomer een grote update kunnen verwachten met handige nieuwe functies, de Anniversary Update.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.