Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Vingerafdrukondersteuning komt naar Windows 10 Mobile’

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2016, 10:48 CategorieWindows

Mogelijk zal Microsoft ondersteuning voor vingerafdrukken gaan introduceren voor Windows 10 Mobile, wanneer de Anniversary Update gelanceerd wordt. Dat gebeurt deze zomer al, waardoor je straks ook je Windows 10-smartphone en -phablet kunt openen met je vingerafdruk.

Gerucht: vingerafdrukondersteuning komt naar Windows 10 Mobile

Microsoft is mogelijk voornemens met vingerafdrukondersteuning aan te komen zetten voor Windows 10 Mobile. Deze beveiligingsmethode zou deze zomer moeten worden geïntroduceerd voor Windows 10 Mobile, wanneer de Anniversary Update voor Windows als geheel wordt uitgebracht voor smartphones, tablets, Xbox en meer. De mobiele versie van Windows zal dezelfde drivers en back-end code gaan gebruiken als nu al beschikbaar is voor tablets en pc’s, in de vorm van Windows Hello. Daar worden vingerafdrukscanners al ondersteund.

Fabrikanten krijgen straks de mogelijkheid om te kiezen uit twee opties. Ze kunnen de vingerafdrukscanners zelf inbouwen in de hardware of later een accessoire uitbrengen die middels een usb-kabel aan te sluiten is op de hardware (vergelijkbaar met Continuum). Momenteel is het nog niet zo dat preview-leden de functie aan het testen zijn. Ook heeft Microsoft hier formeel nog niets over naar buiten gebracht, dus moeten we, net zoals bij het standaardiseren van de stylus, afwachten totdat Microsoft de plannen hierover presenteert aan pers en publiek.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.