Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp brengt desktop-apps voor Windows en Mac uit

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2016, 9:38 CategorieApplicaties

WhatsApp heeft aangekondigd dat je vanaf nu ook gratis een app van de populaire berichtendienst kunt downloaden voor Windows en Mac. Deze aankondiging komt zestien maanden nadat de dienst de webversie heeft gelanceerd.

Download WhatsApp voor Windows en Mac

Zestien maanden nadat WhatsApp de webversie heeft gelanceerd, kondigt het bedrijf officieel de Windows- en Mac-versies van de populaire berichtendienst aan. De applicaties zijn nu te downloaden voor iedereen die Windows 8 of hoger of Mac OS X 10.9 (Mavericks) heeft geïnstalleerd als besturingssysteem. Deze versies staan nu officieel naast de varianten die al beschikbaar zijn voor Android, iOS, Windows Phone en Blackberry. Ook deze apps zijn, net als de eerder gelanceerde webversie, een verlenging van de dienst op je smartphone.

Anders gezegd: je hebt de mobiele applicatie nodig om ervoor te zorgen dat de desktopversie werkt. Wanneer je de app hebt gedownload en geopend, dan dien je een qr-code te scannen, op eenzelfde manier zoals dat ook bij WhatsApp Web gebeurt. Heb je dat gedaan, dan worden automatisch alle chats geladen. De voordelen van de desktop-app is dat je nu desktopnotificaties krijgt en toegang hebt tot je favoriete snelkoppelingen. Momenteel beschikt WhatsApp over een miljard actieve gebruikers, die de dienst elke dag wel een keer opstarten.

Hier vind je de apps voor desktops.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.