Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp meest populaire chatapplicatie op Android

Geschreven door
Geplaatst op26 mei 2016, 19:44 CategorieAndroid

Uit onderzoek blijkt dat de berichtendienst WhatsApp momenteel de meest populaire chatapplicatie is op Android. Facebook Messenger staat op plaats twee. Telegram, een steeds populairder wordende berichtendienst, vecht voor een klein marktaandeel.

WhatsApp grootste chatapplicatie op Android

Uit onderzoek blijkt dat WhatsApp de meest populaire berichtendienst is op Android. Facebook Messenger staat op een mooie tweede plek, met vooral een groot bereik in de Verenigde Staten, terwijl Europeanen over het algemeen vaak WhatsApp gebruiken. Viber wordt daarna vaak gebruikt, in zowel Europa als Afrika. De volgende apps in de rij van Line, WeChat en Telegram. Vooral de laatstgenoemde is wellicht opmerkelijk, omdat er op internet een grote fanbase aanwezig is voor de app – een luidruchtige, maar kleine groep mensen, dus.

whatsapp-populair

Op de bovenstaande kaart kun je precies zien in welke landen een bepaalde app heel populaire is. WeChat is ontzettend populaire en India, maar voor de rest haast nergens. Maar doordat India zo veel inwoners heeft, pakt WeChat toch een mooie positie op de lijst. Dat WhatsApp op nummer één staat (op Android), is niet heel vreemd. Het was één van de eerste chatdienst die grootschalig werd gedownload voor smartphones en tablets in het algemeen, waardoor heel veel mensen – je vrienden en familie – met elkaar, gratis, in contact kunnen blijven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.