Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Wiko kondigt de Robby aan, een phablet in vier kleuren

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2016, 20:06 CategorieAndroid

De Franse fabrikant Wiko heeft officieel de Robby aangekondigd. Deze 5,5-inch tablet is in vier kleuren verkrijgbaar voor 149 euro.

Aluminium body in vier kleuren

Bij de oosterburen is de telefoon via Amazon.com al voor enkele tientjes minder te krijgen. Het IPS-scherm van de phablet heeft een schermresolutie van 1280×720 pixels. De smartphone heeft een aluminium unibody-behuizing. Die is te krijgen in de kleuren zwart, turkoois, rozegoud en grijs.

Instapmodel

De phablet is met hardware toegerust die past bij goedkope instapmodellen. De quadcore chip is een niet al te snelle MT6580 van MediaTek met 1GB ram en een vrij magere 16GB opslaggeheugen. Het besturingssysteem is echter wel het nieuwste, Android 6.0 Marshmallow. De batterij biedt voor 2500 mAh aan stroom. De phablet weegt 185 gram, en dat is voor een phablet van deze omvang en zeker met die batterij nogal zwaar.

Twee simkaarten en 4G lte

Wel kunnen er twee simkaarten in, en een micro sd-kaart om het opslaggeheugen uit te breiden. De Wiko Robby kan omgaan met 4G lte-netwerken. Het apparaat heeft een 8-megapixelcamera aan de achterkant en een 5-megapixelcamera aan de voorkant. De afmetingen zijn 155x79x10 millimeter en in het persbericht deelt Wiko ook de Sar-stralingswaarde mee: 0,297W/kg aan het hoofd, en 0,460W/kg op het lichaam.

Al in de winkels

De Wiko is nu pas officieel via een persbericht aangekondigd, maar is al korte tijd in de handel. De Nederlandse winkels hebben hem ook al binnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.