Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Windows 10 Mobile laat gebruikers kiezen hoe ze links openen’

Geschreven door
Geplaatst op9 mei 2016, 9:51 CategorieWindows

Microsoft zou op dit moment werken aan een feature die gebruikers in staat stelt zelf te bepalen hoe ze een link openen in Windows 10 Mobile. Consumenten krijgen namelijk dan de optie een link in een applicatie of in de (standaard) browser te openen.

Zelf bepalen hoe je links opent in Windows 10 Mobile

Er is een nieuw gerucht opgedoken over Windows 10 Mobile, vanuit Rusland. Microsoft zou namelijk werken aan de mogelijkheid die gebruikers zelf in staat stelt hoe ze een link openen: in een (standaard) browser of in een geïnstalleerde applicatie. Volgens het gerucht zou de feature al geïmplementeerd zijn in de nieuwe insiders build van de software. Websites zouden geassocieerd worden met applicaties. Voorbeeld: twitter.com zou de Twitter-applicatie moeten openen en facebook.com zou de Facebook-app moeten opstarten.

windows-10-mobile-website-apps

Momenteel is het zo dat wanneer gebruikers van Windows 10 Mobile op een link klikken die verwijst naar, bijvoorbeeld, een Twitter-profiel, de Edge-browser wordt geopend in plaats van de geïnstalleerde Twitter-app. Overigens zou het ook zo zijn dat de gemeenschap al langere tijd om deze mogelijkheid – op Android en iOS openen links in elk geval al in apps, wanneer je die app geïnstalleerd hebt. Op dit moment is het nog niet duidelijk of de andere apparaten met hun eigen Windows 10-versie dezelfde behandeling gaan krijgen in de toekomst.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.