Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Xbox-app Windows 10 Mobile krijgt gamestreamingfunctie’

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2016, 9:52 CategorieApplicaties

In de Xbox-app voor Windows 10 Mobile is een mysterieuze nieuwe knop opgedoken, waarmee het straks mogelijk moet zijn games te streamen. Dat houdt dus mogelijk in dat je Xbox One-spellen ook op je smartphone en kleinere tablet moet kunnen spelen, via hetzelfde wifi-netwerk.

‘Xbox-app Windows 10 Mobile krijgt gamestreamingfunctie’

Mogelijk presenteert Microsoft tijdens de E3, een grote en belangrijke gamebeurs, een nieuwe functie voor de Xbox-app op Windows 10 Mobile, waarmee het mogelijk zou moeten zijn Xbox One- en Xbox 360-spellen te streamen naar je smartphone of kleinere tablet. In de app – zowel de bèta als de reguliere versie – is er een knopje daarvoor opgedoken, te vinden op de pagina van de games die je in je bezit hebt. Wanneer je daar nu op drukt, dan gebeurt er natuurlijk nog niets – je krijgt alleen een berichtje dat het niet lukt verbinding te maken.

xbox-app-windows-10-mobile

Onlangs kondigde Microsoft nog aan dat apparaten met Windows 10 Mobile ondersteuning aanbieden voor Xbox One-controllers, dus het zou geen verdere problemen qua hardware moeten opleveren. Mocht het bedrijf deze functie toevoegen, dan wordt het platform wellicht veel interessanter voor de gamers onder ons – de gamers met een Xbox in huis, want PS4-spelers kunnen al terecht op een (Sony-)apparaat met een moderne versie van Android. Het wachten is nu op de officiële aankondiging van Microsoft, mocht deze functie er echt aankomen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.