Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Youtube maakt delen van video’s makkelijker met chatfunctie

Geschreven door
Geplaatst op12 mei 2016, 9:47 CategorieApplicaties

Een opmerkelijk nieuwtje op de donderdagochtend. YouTube is namelijk druk bezig met een berichtendienst voor in zijn mobiele applicatie. Op die manier lijkt het bedrijf te willen voorkomen dat gebruikers van de app naar bijvoorbeeld WhatsApp of Snapchat gaan om een video met hun vrienden te delen.

Hoe werkt de chatfunctie van YouTube

Volgens onder andere Wired Posts werkt YouTube aan een chatfunctie waarmee het makkelijker moet worden om een video te delen. Zodra je een filmpje hebt gekeken, hoef je alleen nog maar een uitnodiging te sturen naar een vriend om de video te bekijken. Vervolgens krijg je een chatscherm te zien waarin je dus kunt communiceren over de video. Ook kun je een hartje aanvinken om te laten zien dat je de video of het gestuurde bericht leuk vindt.

Youtube berichtendienst

Op dit moment schijnt slechts een klein groepje mensen de nieuwe functie al te kunnen gebruiken. Zij kunnen er wel voor zorgen dat anderen de chatdienst ook kunnen gebruiken, door vrienden uit te nodigen aan een gesprek. Het is niet bekend wanneer de chatfunctie verder wordt verspreid. Met de nieuwe functie verwacht YouTube in ieder geval dat er meer video’s gedeeld zullen worden en dat gebruikers dus langer op de app blijven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.