Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ZTE Grand X Max 2 heeft 6-inch scherm

Geschreven door
Geplaatst op23 mei 2016, 23:04 CategorieAndroid

ZTE heeft in de Verenigde Staten een nieuwe phablet aangekondigd. De ZTE Grand X Max 2 heeft een 6-inch scherm. Toch is het toestel er voor minder dan tweehonderd dollar te krijgen.

Grand X Max 2 een 6-inch reus voor minder dan 200 euro

De ZTE Grand X Max 2 schaart zich hiermee niet alleen onder de reuzen in smartphoneland, maar ook in dezelfde goedkope prijscategorie als de voorgangers van deze phablet, de Grand X Max en de Max Plus. De specificaties zijn wel een stuk verbeterd. De Qualcomm Snapdrsagon 617-chip met acht kernen die zijn geklokt op 1,5Ghz drijft deze 6-inch phablet aan. Er zit 2GB ram bij. Android Marshmallow 6.0.1 staat er al meteen uit de doos op, en het enorme scherm heeft een full HD-resolutie.

Twee achtercamera’s

Aan de achterkant van de ZTE Grand X Max 2 bevindt zich een 13-megapixelcamera. Daaronder zit een tweede camera met een resolutie van 2 megapixel. Die zou daar zitten om de scherpte en diepte van de foto’s te verbeteren. Aan de voorkant zit een derde camera met een resolutie van 5 megapixel. Alle camera’s zijn in staat om in 1080 pixels video op te nemen.

Quickcharge: binnen een half uur weer half opgeladen

De ZTE Grand X Max 2 wordt opgeladen en aan een computer verbonden via een usb type-c poort. De batterij van dit enorme toestel meet 3400 mAh, wat niet heel riant is voor dit formaat, maar volgens ZTE is de batterij nochtans in staat om 6,5 uur continu mee te telefoneren en de quickcharge-optie biedt de mogelijkheid om de batterij binnen een half uur tot 50 procent op te laden.

4G lte

Het intern geheugen is slechts 16GB groot, maar er kan nog een micro sd-kaart bij worden gestoken tot maximaal 64 GB. De phablet kan omgaan met 4G lte-netwerken en biedt een hi-fi audio chipset met Dolby Audio om de geluidskwaliteit te verbeteren. In Nederland zou deze phablet omgerekend slechts 179 euro kosten, maar het is nog onbekend en ook zeer de vraag of het toestel deze kant op komt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.