Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ZTE’s Axon 7 combineert high-end specs met budgetprijs

Geschreven door
Geplaatst op26 mei 2016, 16:11 CategorieAndroid

ZTE heeft zijn nieuwe vlaggenschip aangekondigd, de ZTE Axon 7. Deze phablet combineert high-end specs met een budgetprijs. De prijs van de smartphone zal onder de 500 dollar liggen wanneer het apparaat zal verschijnen in de Verenigde Staten.

Dit is de ZTE Axon 7

ZTE heeft de Axon 7 aangekondigd. Dit is een phablet met een amoled-scherm van 5,5-inch en een schermresolutie van 2560 bij 1440 pixels. Onder de motorkap zit de Qualcomm Snapdragon 820 en 4GB tot 6GB aan werkgeheugen. De chassis is gemaakt van metaal en er is Dolby-surround sound en quick charging aanwezig. Het design is afkomstig van BMW’s DesignWorks-team. De randen en hoeken zijn rond gemaakt, waardoor de smartphone lijkt op de HTC One M8 uit 2014 – tot aan de streep waar de antenne zich in bevindt aan toe.

Het toestel is straks in twee kleuren verkrijgbaar: goud en grijs. ZTE zal ook twee modellen uitbrengen van de phablet. Eentje met 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan interne opslagruimte en eentje met 6GB aan werkgeheugen en 128GB aan interne opslagruimte. Allebei de toestellen zijn voorzien van een micro-sd-kaartsleuf, voor nog meer ruimte. Verder is er een camera van twintig megapixel aanwezig aan de achterkant (schiet video’s in 4K), een camera van acht megapixel aan de voorkant en beschikt de Axon 7 over usb-type-c.

Prijs en releasedatum

Over een Nederlandse releasedatum is helaas nog niets bekend. Wanneer het toestel in de VS uitkomt, kost het minder dan vijfhonderd dollar. Android 6.0.1 Marshmallow is het OS dat meegeleverd wordt; ook wordt Android N beschikbaar gemaakt later dit jaar.

Ook een vr-bril aangekondigd

Lees hier alles over de ZTE VR-bril die het bedrijf naast de phablet heeft aangekondigd.

 • Delen:

Reacties

 1. Henk
  27 mei, 2016 om 17:22

  “ZTE’s Axon 7 combineert high-end specs met budgetprijs”
  Hilarisch, $500,00 en dan roepen budgetprijs? Kom op zeg.

 2. Mohan
  25 juni, 2016 om 10:54

  @HENK:
  Het is wel een ‘budgetprijs’ tov A-brand smartphones met dezelfde specs.

 3. karel-willem
  13 juli, 2016 om 17:04

  Nieuwe prijs is $ 399,-
  Dus dat is echt wel budget, t.o.v. de specs.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.