Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android-apps beschikbaar op eerste Chrome OS-apparaat

Geschreven door
Geplaatst op17 juni 2016, 15:39 CategorieChrome OS

Google beloofde eerder al dat we spoedig Android apps konden gaan verwachten op Chrome OS. Het eerste apparaat dat gebruik kan maken van de apps, is de Asus Chromebook Flip geworden. Eigenaren van die Chromebook kunnen vanaf vandaag via de Dev Channel aan de slag met de Android apps, omdat zij toegang hebben gekregen tot Google Play.

Al toen Google tijdens Google I/O aankondigde dat Chrome OS-apparaten toegang zouden krijgen tot Google Play, was bekend dat de Asus Chromebook Flip een van de eerste apparaten zou zijn die de beschikking kreeg over de nieuwe functie. Nu is dat dus werkelijkheid geworden en kunnen liefhebbers aan de slag met miljoenen Android apps. Volgens François Beaufort, werknemer bij Google, hoeven gebruikers van andere apparaten niet te treuren. Hij liet weten dat de update ‘zeer spoedig’ verder uitgerold wordt.

Andere apparaten die Google Play krijgen

De Asus Chromebook Flip is zeker niet het enige apparaat dat kan gaan profiteren van alle apps uit Google Play. Google meldt op zijn blog dat Google Play in juni 2016 ook nog moet gaan werken op de Acer Chromebook R11 en Google Chromebook Pixel (2015). Later dit jaar kunnen ook een groot aantal andere apparaten gebruik gaan maken van de update, waaronder modellen van Lenovo, Medion en HP.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.