Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android kan op basis van locatie apps gaan aanbevelen

Geschreven door
Geplaatst op9 juni 2016, 21:26 CategorieAndroid

Android kan op basis van je locatie een app gaan aanbevelen. Google rolt namelijk de Nearby-functie uit en kondigt daar nieuwe partners voor aan. Zo kan het besturingssysteem bijvoorbeeld een app voor een museum of vliegveld aanbevelen wanneer je er daadwerkelijk bent.

Nearby op Android: apps aanbevelen op basis van locatie

Google heeft laten weten de functie Nearby uit rollen voor Android. Met die functie kunnen Android-telefoons communiceren met speciale baken, die informatie kan verzenden naar je Android-telefoon of -tablet. Daardoor weet het besturingssysteem precies waar je bent en kan er op basis van die informatie een app worden aanbevolen. Ben je bijvoorbeeld op een vliegveld, dan krijg je de aanbeveling een app van een vliegtuig-maatschappij te downloaden. Ben je in een museum, dan kun je de tip voor een speciale audiotoer ontvangen.

Om gebruik te kunnen maken van Nearby op Android, die je altijd je Bleutooth en Locatie aan te hebben staan. De eerste keer dat je contact maakt met zo’n baken, krijg je een notificatie met de vraag of je de dienst wil activeren. Je kunt op dat moment nee zeggen en op een later moment alsnog de service inschakelen. Daarnaast kunnen de bakens ook voor andere dingen gebruikt worden, zoals het openen van een webpagina. Nearby werkt met alle Androids vanaf 4.4 en wordt geleidelijk aan uitgerold voor alle telefoons en smartphones met dat OS of nieuwer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.