Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple en Microsoft zorgen voor verwijdering geweer-emoji’

Geschreven door
Geplaatst op18 juni 2016, 11:02 CategorieAndroid

Het zag er in de afgelopen periode naar uit dat we binnenkort gebruik konden gaan maken van een geweer-emoji op onze tablet en smartphone, maar de kans is klein dat dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Het is Buzzfeed dat erachter is gekomen dat Unicode afziet van het toevoegen van de controversiële emoji. Het medium baseert zijn berichtgeving op verhalen van ingewijden.

Apple en Microsoft tegen geweer-emoji

Unicode Consortium, een organisatie die bepaalt welke emoji wel en niet worden geïntroduceerd, zou volgens het eerdergenoemde medium afzien van het toevoegen van de geweer-emoji. Zowel Apple als Microsoft, twee partijen die mogen stemmen over welke smileys wel en niet verschijnen, zagen geen heil in de komst van de geweer-emoji en hebben er dan ook voor gekozen om tegen de komst van de smiley te stemmen. Vooral Apple liet weten de emoji niet te gaan gebruiken. Ook de emoji van Olympische sporters met geweren zijn verwijderd.

Wanneer nieuwe emoji?

Binnenkort kunnen we wel andere nieuwe emoji verwachten. Het is de bedoeling dat de nieuwe versie (Unicode 9.0) met nieuwe emoji op 21 juni het levenslicht zal zien. Vanaf dat moment kun je de nieuwe smileys tegenkomen in software. Tot de nieuwe lading behoren onder andere dieren, groenten, fruit en uiteraard sprekende gezichtsuitdrukkingen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.