Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple patenteert stylus met meerdere touchsensoren

Geschreven door
Geplaatst op24 juni 2016, 13:33 CategorieiPad

Apple heeft in 2014 een patent ingediend voor een stylus met meerdere touchsensoren, die gebruikers meer opties geeft qua bewegingen en handelingen. Het is op moment van schrijven niet duidelijk of Apple voornemens is een dergelijk product op de markt uit te brengen.

Apple patenteert stylus met meerdere touchsensoren

Vorig jaar introduceerde Apple een product waarvan van tevoren niet verwacht werd dat het er ooit zou komen: de Apple Pencil. Deze werd samen met de iPad Pro geïntroduceerd. Dat het bedrijf aanvankelijk eerst iets niet wilde introduceren, betekent natuurlijk niet dat er nooit onderzoek naar gedaan wordt. En dan blijkt maar eens te meer uit de patenten die deze week zijn gepubliceerd, waarin een Apple-stylus te zien is met meerdere touchsensoren. Nee, je zou niet met je vinger over die sensoren hoeven gaan.

apple-stylus-patent

In plaats daarvan zouden die sensoren gebruikt worden voor het herkennen van meerdere bewegingen, waardoor er eenvoudiger meerdere handelingen aaneengesloten kunnen worden uitgevoegd. De stylus zou de kracht in de vingers herkennen kunnen vertalen naar een digitaal resultaat. Hetzelfde geldt voor wanneer je de stylus zou roteren. Omdat het hier om een patent gaat, uit 2014 nota bene, is het moeilijk te zeggen of het bedrijf de technologie ook daadwerkelijk zal implementeren. De fabrikant heeft niet gereageerd.

  • Delen:
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.