Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple verplicht app-makers ATS-beveiliging te gebruiken in 2017

Geschreven door
Geplaatst op15 juni 2016, 9:57 CategorieiPad

Apple heeft aangegeven dat applicatiemakers vanaf 1 januari 2017 verplicht zijn de App Transport Security-standaard te gebruiken voor hun apps. Dat betekent dat informatie zal worden verzonden over een HTTPS-connectie, waardoor er minder kans is dat je te maken krijgt met diefstal of malafide codes.

Apple verplicht app-makers ATS-beveiliging te gebruiken in 2017

Apple heeft aangekondigd dat applicatiemakers vanaf 1 januari 2017 verplicht zijn de App Transport Security-standaard te gebruiken voor hun apps. Dat betekent dat informatie zal worden verzonden over een HTTPS-connectie, waardoor er minder kans is dat je te maken krijgt met diefstal of malafide codes. Alle nieuwe apps die worden ingediend bij Apple na 1 januari – voor welke App Store dan ook – dienen ATS te ondersteunen. De mogelijkheid staat al standaard aan voor ontwikkelaars in hun dev kit, maar kan nog worden uitgeschakeld.

Momenteel zorgen veel bedrijven en websites er voor dat alle data via de beveiligde verbinding van HTTPS wordt verzonden, zodat gebruikers dus minder kans hebben op data- of identiteitsdiefstal en ook minder vaak te maken zullen krijgen met malafide apps en codes. Het is dus goed om te weten dat ontwikkelaars worden verplicht gebruik te maken van ATS. Ben je een applicatiemaker, dan dien je dus vanaf 1 januari 2017 ATS toe te voegen aan je app; je kunt de feature niet meer uitschakelen binnen je tools voor developers.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.