Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Asus werkt een convertible Chromebook met Skylake-chip’

Geschreven door
Geplaatst op28 juni 2016, 9:13 CategorieChrome OS

Mogelijk werkt Asus momenteel aan een nieuwe convertible Chromebook tablet die de beschikking krijgt over een Skylake-chip, aldus de geruchtenmolen. De fabrikant heeft nog niet gereageerd; zoals het er nu naar uitziet, wordt het een krachtig apparaat.

Gerucht: convertible Chromebook van Asus onderweg

Het lijkt erop dat Asus momenteel werkt aan een nieuwe convertible Chromebook tablet: een Chromebook-apparaat met touchscreen waarvan je het scherm helemaal kunt omdraaien en daardoor kunt gebruiken als tablet. Deze informatie is afkomstig uit Google’s Chromium-broncode, waar enkele fanatiekelingen bewijs hebben gevonden voor een apparaat genaamd ‘Cave’. De code is opensource: dat betekent dat iedereen ermee aan de slag kan. Soms bevat die code een hint naar de toekomst en in dit geval is die dus mogelijk al gevonden.

Dit is wat er in de broncode over de nieuwe Asus Chromebook gevonden is:

  • het apparaat heeft een touchscreen
  • de tabletmodus wordt geactiveerd op basis van de positie van de deksel (waardoor dus het idee is ontstaan dat het een convertible is)
  • er is een zesde generatie Intel Core Skylake-processor aanwezig

Er is verder niets bekend over de specs van deze convertible. Maar aangezien we hier dus (mogelijk) met een Skylake-chip te maken hebben, mogen we best verwachten dat de specs behoorlijk goed zullen zijn. Daar staat waarschijnlijk wel een hogere prijs tegenover.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.