Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Beveiligingsupdate juni nu beschikbaar voor Nexus-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2016, 20:53 CategorieAndroid

Google heeft maandagavond Nederlandse tijd de beveiligingsupdate van juni voor Nexus-toestellen vrijgegeven. De update is nu te downloaden voor de mensen die dat handmatig willen doen. De rest kan hem binnen nu en een week verwachten op zijn smartphone of tablet.

Download de beveiligingsupdate voor Nexus

Google heeft de nieuwste beveiligingsupdate voor Android vanavond vrijgegeven. Het gaat hier om de versie die is geschikt voor Nexus-toestellen, die andere fabrikanten ook kunnen gebruiken als basis voor hun eigen updates. In totaal gaat het om 21 beveiligingslekken die zijn verholpen, elk met hun eigen veiligheidsrisico’s. Ook deze maand is het zo dat het grootste lek te maken heeft met het uitvoeren van een code van buitenaf wanneer iemand een mms-bericht opent of een website bezoekt. Er zijn geen gevallen bekend waarin dit is gebeurd.

De volgende toestellen kunnen nu de factory images downloaden bij Google vandaan.

De mensen die ervoor kiezen de update niet handmatig uit te voeren, kunnen hem binnen nu en een week verwachten. Wanneer de andere Android-toestellen aan de beurt zijn, is niet bekend. Wel heeft Samsung de update al uitgebracht voor zijn high-end toestellen. Google heeft intern een lijst paraat met fabrikanten die hun Androids langzaam of niet voorzien van updates. Mogelijk wil het bedrijf deze lijst vrijgeven, in de hoop het updateproces te versnellen. Maar of de zoekmachinegigant dat ook gaat doen, is nu nog onduidelijk.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)
Google Pixel C
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.