Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bluetooth SIG heeft officieel Bluetooth 5 aangekondigd

Geschreven door
Geplaatst op17 juni 2016, 9:36 CategorieHardware

Bluetooth SIG, de organisatie die verantwoordelijk is voor de Bluetooth-verbinding, heeft officieel Bluetooth 5 uit de doeken gedaan, met flink wat verbeteringen. De verbinding is niet alleen sneller, ook is de reikwijdte vergroot en meer.

Dit is Bluetooth 5

Op donderdagavond is Bluetooth 5 officieel aangekondigd door Bluetooth SIG, de organisatie die verantwoordelijk is voor de populaire verbinding op smartphones, tablets, accessoires en smart home-producten. Deze nieuwe versie van Bluetooth is twee keer zo snel als de huidige versie, heeft vier keer meer de reikwijdte en heeft de datacapaciteit met achthonderd procent verhoogd. Ook moet de verbinding nu veel beter buiten het huis werken, wat een deur aan mogelijkheden opent voor smart home-producten die je in de tuin gebruikt.

De Bluetooth-verbinding heeft het tot nu toe altijd moeten afleggen tegenover wifi, ondanks het feit dat de verbinding minder energie verbruikt. Het waren dan ook de reikwijdte en datacapaciteit dat Bluetooth tegenhield. Die tijden lijkt nu voorbij – of tenminste op het moment dat Bluetooth 5 beschikbaar is. De verwachting is dat we de nieuwe technologie begin 2017 gaan tegenkomen in slimme apparaten. Tegen die tijd kunnen we ook nieuwe tablets, smartwatches, accessoires en meer verwachten die de verbinding gaan ondersteunen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.