Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bug kan toestel op slot gooien na Android Marshmallow-update

Geschreven door
Geplaatst op7 juni 2016, 9:58 CategorieAndroid

Een nieuw ontdekte bug kan ervoor zorgen dat je toestel op slot gegooid wordt nadat je de update van Lollipop naar Marshmallow hebt uitgevoerd. In elk geval enkele Samsung-toestellen lijken getroffen te zijn, evenals een handjevol andere Android-apparaten.

Bug kan toestel op slot gooien na Android Marshmallow update

Op Reddit is er een topic verschenen waarin mensen klagen over het feit dat hun Android-toestel op slot is gegooid nadat de update van Lollipop naar Marshmallow werd uitgevoerd. Het lijkt hier grotendeels te gaan om Samsung-apparaten, maar er zijn inmiddels ook enkele gevallen bekend van Androids van andere fabrikanten. Vingerafdrukken en ingestelde wachtwoorden worden niet meer geaccepteerd door het Android-apparaat, waardoor mensen niet langer meer in hun toestel kunnen komen. Het gaat hier mogelijk om een bug.

De bug lijkt ook niet iedereen te treffen; slechts een kleine groep mensen meldt zich met dit probleem. Om er zeker van te zijn dat je dit niet overkomt, kun je ervoor kiezen de vingerafdrukken en de wachtenwoorden voor je lockscreen te verwijderen voordat je de update naar Marshmallow uitvoert. Mocht je een Samsung-apparaat hebben, dan kun je mogelijk je toestel van afstand, met je Samsung-account, vergrendelen en ontgrendelen. Mocht helemaal niets meer werken, dan doe je er altijd goed aan contact op te nemen met de klantenservice.

Je doet er ook altijd goed aan op te letten wanneer je een beveiliging instelt op je smartphone of tablet. Soms kan er naar extra informatie gevraagd worden of worden gevraagd om een extra code, om te verifiëren dat jij bent wie je zegt dat je bent. Die code kun je zelf instellen. Waarschijnlijk heeft het niets te maken met de hardware, maar met de manier waarop Android omgaat met alle lagen van beveiliging. Daarnaast is het ook altijd verstandig een back-up te maken van je contacten, mediabestanden en meer dat je wil bewaren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.