Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome OS krijgt (eindelijk) eigen geheugenmanager

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2016, 9:40 CategorieChrome OS

Het Chorme OS wordt eindelijk voorzien van zijn eigen geheugenmanager, zodat je het vaak beperkte beschikbare geheugen eindelijk goed kunt beheren. Mocht je er al aan de slag mee willen gaan, dan is het mogelijk een flag aan te vinken binnen de instellingen.

Zo gebruik je de geheugenmanager binnen Chrome OS

Het Chrome OS is altijd bewust een ‘mager’ besturingssysteem geweest. Mager qua functies, maar niet qua functionaliteit. Dat de Chrome OS-apparaten redelijk bruikbaar zijn, wil niet zeggen dat er geen features missen. Daarom voegt Google nu een belangrijke feature toe, die wellicht al eerder geïntroduceerd had kunnen worden. Maar nu we ook Android-apps op onze Chromebooks kunnen gebruiken, is die nu meer dan ooit welkom: de geheugenmanager. Zo kun je eindelijk je (vaak beperkte) interne opslagruimte beheren.

Dat heeft François Beaufort, een medewerker bij Google binnen het team verantwoordelijk voor het Chrome OS, laten weten. De functie wordt met de volgende update vrijgegeven voor iedereen. Mocht je niet meer kunnen wachten, dan kun je de manager nu al activeren door de juiste flag aan te zetten. Typ chrome://flags/#enable-storage-manager in de adresbalk op je Chromebook en zet hem daarna uit en aan. Wanneer je de Chromebook daarna weer aanzet, dan tref je de nieuwe functie aan in de sectie waar je meer zaken over het apparaat regelt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.