Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chuwi komt met 12-inch convertible tablet met Remix OS

Geschreven door
Geplaatst op18 juni 2016, 21:32 CategorieAndroid

De Chinese fabrikant Chuwi brengt dit jaar een nieuwe 12-inch tablet op de markt met een los toetsenbord, en het Remix OS, een softwareschil voor Android. Hij heet simpelweg Chuwi Remix.

Remix OS Windows-achtige softwareschil voor Android

De aankondiging van Chuwi volgt in de slipstream van aankondigingen van Jide Technology, het bedrijf achter het Remix OS. Dit besturingssysteem heeft functies die we van Windows kennen. Zo worden een muis en een toetsenbord standaard ondersteund en kunnen er meerdere apps in eigen ‘windows’  in beeld worden gebracht. Jide heeft inmiddels een aantal producten met dit zelfontwikkelde besturingssysteem op de markt gebracht, zoals wij onlangs meldden.

Chuwi Remix

Jide heeft de software beschikbaar gesteld voor iedereen – je kunt hem ook in de Google Play Store downloaden – en Chuwi doet hier nu zijn voordeel mee door een nieuwe 12-inch tablet hiermee uit te rusten. De Chuwi Remix wordt uitgerust met de laatste versie van Remix. In het derde kwartaal komt de 12-inch Chuwi-tablet op de markt.

Chuwi Remix b

Goede hardware

Deze tablet belooft een heleboel goede hardware. Het 12-inch scherm heeft een hoge resolutie van 2160×1440 pixels. Er staat Windows 10 op, plus als tweede besturingssysteem Android 6.0 Marshmallow met Remix OS daar overheen. De tablet loopt op een Intel X5-processor, die wordt ondersteund door 4GB ram. Het opslaggeheugen omvat 64 GB, maar dat moet je waarschijnlijk doormidden delen voor de twee besturingssystemen. Het opslaggeheugen kan tot 128GB worden uitgebreid.

11.000 mAh batterij

De nieuwe Remix-tablet komt in champagnegoud en grijs op de markt en heeft volgens Chuwi een 11.000 mAh batterij.

Wie meer wil weten over het merk Chuwi en dual-boot tablets, kan onze review van deze 10-inch Chuwi-tablet met zowel Windows 10 als Android nalezen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.