Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste nieuwe apps voor je tablet en smartphone #14

Geschreven door
Geplaatst op18 juni 2016, 8:00 CategorieAndroid

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je iPad, Windows of Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige nieuwe apps en games voor jouw tablet of smartphone. Deze week onder meer de gamenieuwsapp Joystick.

Joystick

Joystick is een nieuwe applicatie die je kunt gebruiken voor het bijhouden van al het belangrijke gamenieuws. Het is geen aparte gamesite (zoals de naam wel doet vermoeden), maar meer een dienst die meerdere websites en bronnen aanbiedt onder één interface. De app is helemaal gefocust op het brengen van nieuws en bevat verder weinig sociale componenten. Je bent in staat je eigen nieuwsfeed samen te stellen, live streams van eSports-toernooien te bekijken, je favoriete pro-gamers te volgen, video’s te bekijken en nog meer in deze app.

joystick-news-app

Joystick is nu gratis te downloaden vanuit Google Play en de App Store.

  • Joystick

Jukestar – Jukebox for Spotify

Jukestar is een Android-app die gebruikers in staat stelt samen te werken aan een afspeellijst, bijvoorbeeld op een feestje. De app presenteert als het ware een blanco afspeellijst en iedereen met de app op zijn smartphone of tablet krijg toegang tot die lijst, waarna er nummers aan toegevoegd kunnen worden. Daarnaast kan iedereen stemmen op de nummers en de nummers met de meeste positieve stemmen zullen bovenaan de lijst belanden. Het enige nadeel aan deze muziekapplicatie, is dat je Spotify Premium nodig hebt.

jukestar

Jukestar is nu gratis te downloaden vanuit Google Play.

  • Jukestar - Jukebox for Spotify

Telegram

Telegram, een populaire berichtendienst op verschillende platformen, heeft updates uitgebracht voor de Android en iOS apps van de dienst. Beide varianten mogen nu rekenen op conceptberichten. Dat zijn berichten die je schrijft en voor later opslaat, omdat je boodschap misschien nog niet compleet is. Het mooie is dat Telegram die berichten ook synchroniseert, zodat je op een ander platform ver kunt typen. Ook is de iOS-versie voorzien van Picture in Picture, terwijl de Android-versie mag rekenen op zijn eigen, native videospeler.

telegram-update

Telegram is gratis te downloaden uit Google Play en de App Store.

  • Telegram

Netflix

Netflix op iPad heeft deze week een update gekregen. Zo is het nu mogelijk om naar de films en series op de videostreamingdienst te kijken, terwijl je iets anders aan het doen bent. De applicatie biedt namelijk vanaf nu ondersteuning aan voor Picture in Picture. Dat houdt in dat je Netflix in een kleiner scherm kunt plaatsen en naar de zijkant kunt verplaatsen, waardoor de rest van het scherm overblijft voor andere dingen. Je hebt niet alleen de nieuwste versie van de streamingdienst nodig, ook dient je iPad te beschikken over iOS 9.3.2.

Netflix-iPad

Netflix is nu gratis te downloaden uit de App Store. Je hebt wel een abonnement nodig om de app te kunnen gebruiken.

  • Netflix

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.