Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste tablets van dit moment (zomer 2016)

Geschreven door
Geplaatst op24 juni 2016, 15:00 CategorieBeste tablets koopgids

De zomer is zojuist begonnen en dat betekent dat het hoog tijd is voor een nieuw overzicht waarin de beste tablets van het seizoen verzameld staan. Mocht je voor de zomervakantie nog op zoek zijn naar een tablet om bijvoorbeeld de kinderen bezig te houden of om ook in de achtertuin gewoon aan het werk te kunnen blijven, dan kun je met dit overzicht aan de slag. Het overzicht is gebaseerd op onze eigen ervaringen naar aanleiding van de geschreven reviews, ervaringen van de bezoekers en de ontwikkelingen in de markt. In dit artikel vind je de beste tablets voor algemeen gebruik. Ook staan de artikelen over de beste Android tablets en de beste Windows 10 tablets online. Eerder publiceerden we een artikel met de drie beste tablets voor het kijken van films. Ook kun je

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Het moge duidelijk zijn dat het, zeker voor een buitenstaander, niet eenvoudig is om een tablet te vinden. De markt ontwikkelt zich in een heel rap tempo en de keus is enorm. Handig is het als je vooraf al weet wat je budget is, waar je hem hoofdzakelijk voor wilt gebruiken, welke software jouw voorkeur krijgt en hoeveel inch hij minimaal of juist maximaal moet zijn om aan jouw verwachtingen te voldoen. Ook is het handig als je al een keuze hebt gemaakt tussen een gewone tablet, een hybride, een convertible en een phablet. Mocht je er na het lezen van dit artikel nog niet helemaal uit zijn wat betreft jouw keuze voor een nieuwe tablet, kun je ook altijd terecht in ons review archief. Daarnaast hebben we al eens een artikel opgesteld met de zes fouten die je niet moet maken bij het kopen van een tablet.

Android vs iOS vs Windows 10

Alhoewel we vorig seizoen weinig veranderingen zagen wat betreft de besturingssystemen, is dat inmiddels wel anders. Tablets draaien weliswaar nog altijd op Android 6.0 Marshmallow, Windows 10 en iOS 9, binnenkort gaan daar ongetwijfeld updates in komen. Zo gaf Apple in juni details prijs over iOS 10, kunnen we in de zomer de Anniversary Update van Windows 10 verwachten en werkt Android achter de schermen hard aan Android N.

De beste tablets van dit moment

Hieronder staan de beste tablets van de zomer van 2016 op een rijtje. Niet alleen behandelen we de ‘ouderwetse’ tablets, maar ook de convertibles en hybride modellen komen aan bod. Uiteindelijk zullen we dit artikel afsluiten met phablets, smartphones die een formaat hebben van minimaal 5,5-inch. Het overzicht is op willekeurige volgorde tot stand gekomen. We hebben hierbij rekening gehouden met onze eigen reviews, de ervaringen die onze lezers hebben gehad gebaseerd op onze rijkgevulde tablet database en de marktontwikkelingen.

Asus ZenPad S 8.0

Mocht je op zoek zijn naar een 8 inch tablet die over een zeer mooi scherm beschikt, dan is de Asus ZenPad S 8.0 (Z580C) absoluut geen verkeerde keuze. De tablet draait op Android 5.0 Lollipop. Weliswaar niet de meest recente versie van het besturingssysteem, maar zeker betaalbaar. Zo is de tablet, die inmiddels een jaar op de markt is, al voor 239 euro te koop.

Asus ZenPad S 8.0-review-skin

Waar gebruikers van de Asus vooral erg over te spreken zijn, is het display van de tablet. Het scherm is gelamineerd en dat zorgt voor een hoge helderheid. Verder heeft Asus ook een usb-type-c-poort toegevoegd. Ook wat betreft het uiterlijk van deze tablet hebben we niets te klagen. Hij is leverbaar in de kleuren wit en zwart.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus ZenPad S 8.0 of lees onze Asus ZenPad S 8.0 review.

HP Pavilion 12 x2 (12-b000nd)

Mocht je meer de kant van een hybride uit willen gaan en een iets hoger budget hebben, dan is de HP Pavilion 12 x2 zeker een apparaat om aan te raden. Het gaat om een 12,1″-toestel met Windows 10 als zijn besturingssysteem. De prijs van de HP bedraagt op het moment van schrijven 649 euro.

hp-pavilion-12-x2-2016-retina

Mocht je ervoor kiezen om de HP Pavilion 12 x2 aan te schaffen, dan krijg je het bijbehorende toetsenbord en een stylus erbij. Als je op zoek bent naar een hybride die je ook zonder problemen voor je werk kunt gebruiken, dan is dit er zeker eentje om over na te denken.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de HP Pavilion 12 x2 (12-b000nd) of lees onze HP Pavilion 12 x2 (12-b000nd) review.

Lenovo Yoga 900

Heb je meer aan een soort multifunctionele laptop, dan kom je anno 2016 al gauw terecht bij een convertible die over scharnieren beschikt waardoor het scherm in alle mogelijke standen geplaatst kan worden. Een apparaat dat onze goedkeuring kon wegdragen, is de Lenovo Yoga 900. Het 13,3″-apparaat draait op Windows 10 en beschikt over een geweldig scherm. Ook zijn de specificaties indrukwekkend te noemen.

lenovo-yoga-900-groot-1

De beste variant van de Lenovo Yoga 900 beschikt over 16GB werkgeheugen, 512GB opslaggeheugen en een Intel Core i7-processor. Daarmee blaas je zelfs de nodige desktops weg. Wel zul je diep in de buidel moeten tasten voor een dergelijke apparaat.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Lenovo Yoga 900 of lees onze Lenovo Yoga 900 review.

Samsung Galaxy TabPro S

Om nog een keer terug te komen op een hybride tablet die je ook zo nu en dan kunt gebruiken als laptop, is de Samsung Galaxy TabPro S een vermelding waard. Het apparaat draait op Windows 10 en je kunt er zelf voor kiezen of je hem al dan niet in combinatie met het toetsenbord wilt gebruiken.

samsung-galaxy-tabpro-s-groot-6

Het is een 12″-apparaat dat perfect te gebruiken is door mensen die vaak op pad zijn. Zo typt het toetsenbord heerlijk, is de beeldkwaliteit fantastisch en heeft Samsung voor zijn hybride gekozen voor een behoorlijke accu (5200 mAh). Het apparaat ligt vanaf 959 euro in de schappen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy TabPro S of lees onze Samsung Galaxy TabPro S review.

Apple iPad Air 2

Een tablet waar we zelfs in de zomer van 2016 nog niet over uitgesproken zijn, is de Apple iPad Air 2. Alhoewel het apparaat inmiddels al een tijdje in de winkels ligt, is de tablet nog steeds een topper. Liefhebbers die graag eens aan de slag willen met een Apple-tablet, kunnen dit apparaat zeker overwegen.

Apple-iPad-Air-2-feature-2

Op het moment van schrijven bedraagt de verkoopprijs van deze 9.7 inch tablet 418 euro. Voor die prijs krijg je de uitvoering met 16GB opslaggeheugen en 2GB werkgeheugen. De Apple iPad Air 2 draait op iOS 8. Mocht je een iPad nodig hebben voor zwaarder gebruik, dan kom je al gauw terecht bij de Apple iPad Pro, zijn prijskaartje is echter wel een stuk hoger.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Apple iPad Air 2 of lees onze Apple iPad Air 2 review.

Acer Iconia One 8 (B1-850)

Ben je op zoek naar een tablet, maar ben je niet bereid om daar een hoofdprijs voor neer te tellen, dan is de Acer Iconia One 8 (B1-850) zeker het overwegen waard. Vooral voor gezinnen is deze tablet een absolute aanrader. Hij is niet alleen prima te gebruiken voor dagelijkse bezigheden, maar is ook nog eens voordelig te koop.

acer-iconia-one-8-groot-1

Voor een bedrag van 129 euro kun jij al de eigenaar zijn van een Iconia One 8. Uiteraard moet je voor zo’n prijs niet verwachten dat je een monster van een apparaat aanschaft, maar zeker voor browsen op het internet, het bekijken van video’s en het spelen van simpele games is dit apparaat te gebruiken.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Acer Iconia One 8 (B1-850) of lees onze Acer Iconia One 8 (B1-850) review.

Apple iPad mini (2) retina

Ben je fan van iOS en het ecosysteem van Apple maar is je budget niet zo groot? Dan is de iPad mini 2, alweer een hele tijd op de markt, bij uitstek een kandidaat voor je verlanglijst. De iPad mini 2 is misschien niet voorzien van de nieuwste technieken maar voor 259 euro krijg je een nog steeds zeer goed presterende tablet die met name ideaal is voor het consumeren van media.

Apple-iPad-mini-retina

Voor diegenen die thuis op de bank content willen consumeren is de iPad mini retina één van de betere tablets, verpakt in een premium design met hoge resolutie display. Daarbij is ook iOS 9 geschikt voor dit model. Maar, wil je een tablet met dezelfde prestaties als de iPad Air 2 dan zul je moeten gaan voor de iPad mini 4.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Apple iPad mini retina of lees onze Apple iPad mini retina review.

Samsung Galaxy Tab S2

Ook de Samsung Galaxy Tab S2-tablets mogen niet ontbreken in dit artikel. De 8″- en de 9,7″-uitvoeringen hebben in de afgelopen tijd aan populariteit gewonnen. Het gaat om prima tablets die over een mooi scherm beschikken. Ook zijn de specieacties van de apparaten nog steeds heel erg mooi.

Galaxy-Tab-S2-feature

Mocht je op zoek zijn naar een uitstekende Android-tablet, dan is de kans groot dat je uiteindelijk bij dit apparaat terechtkomt. Beide tablets kregen bij hun release Android 5.0 Lollipop, maar gaan nu langzaam over op Android 6.0 Marshmallow. Verder maken ze gebruik van een opvallende 4:3 beeldverhouding. De Samsung Galaxy Tab S2 9.7 gaat momenteel over de toonbank voor 425 euro, terwijl zijn kleinere broertje voor 319 euro te koop is. In een goedkopere prijsklasse valt ook de Samsung Galaxy Tab A 7.0 te overwegen. Die tablet kost 146 euro.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab S2 9.7 en de Samsung Galaxy Tab S2 8.0 of lees onze Samsung Galaxy Tab S2 9.7 review.

Apple iPad Pro?

Je vraagt je misschien af waarom de iPad Pro niet in onze lijst voorkomt? We waren immers in onze iPad Pro review zeer onder de indruk van de tablet. We kunnen dit model echter geen aanrader voor iedereen noemen, ondanks dat we er van onder de indruk zijn. Je moet een heel specifiek takenpakket of beroep hebben waar dit eenduidig de beste optie op de markt is en waardoor je er flink voor wilt betalen. Zonder dat dit negatief is blijft het wel een grote verandering van de insteek en communicatie rond de iPad. Dit is de iPad die het dichtste bij een laptopvervanger komt, qua formaat, toetsenbordopties en zelfs ook qua software.

Phablets

Uiteraard mogen ook de phablets niet ontbreken in dit overzicht. Een van de populaire toestellen momenteel, is de Samsung Galaxy Edge S7. Het toestel kost zo’n 700 euro, maar daarvoor heb je dan wel een toestel waar je wat mee kunt. De Edge wordt alom geloofd voor zijn goede camera, zijn goede scherm, zijn snelheid en zijn accuduur. In een iets lagere prijsklasse kan er ook gekozen worden voor de Huawei Mate 8. Dat is een 6″-telefoon met Android 6.0 als besturingssysteem. De prijs van die phablet bedraagt 553 euro.

Overige tablets

In de afgelopen maanden zijn de nodige tablets door onze handen gegaan voor een uitgebreide test. Helaas is het onmogelijk om ze allemaal mee te nemen in dit overzicht. Ook verandert het aanbod natuurlijk met de dag. Mocht je specifiek op zoek zijn naar een tablet voor kinderen, dan kun je terecht in ons artikel Top drie tablets voor kinderen – de beste kindertablets van 2016. Ook schreven we al een artikel over de drie beste tablets voor het kijken van films. Mocht je op zoek zijn naar meer (specifieke) tips, check dan onze tippagina.

Tablets vergelijken

Een overzicht van alle tablets die reeds in Nederland te koop zijn en de komende weken verschijnen vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software. Wanneer je voor jezelf een aantal modellen onder elkaar gezet hebt die aan jouw voorkeuren voldoen dan kun je een tablet kopen.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S2 9.7
Android Lollipop (5.0)
Asus ZenPad S 8.0 (Z580C)
Android Lollipop (5.0)
HP Pavilion 12 x2
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.