Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

DeepText: de AI van Facebook die context begrijpt

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2016, 10:28 CategorieAndroid

Facebook heeft zijn eigen AI geïntroduceerd. Deze AI wordt DeepText genoemd en is nu al in staat de context van een geschreven bericht te achterhalen. In de toekomst wil Facebook de AI voor veel meer dingen gaan gebruiken; voor het sociale netwerk en de dienst daar omheen.

DeepText is de AI van Facebook die context begrijpt

Facebook heeft DeepText aangekondigd: een AI die in staat is de context van een geschreven bericht te begrijpen. Dat kan de bot met een ‘bijna menselijke precisie, maar dan een paar duizend keer per seconde en in twintig talen. De AI wordt door Facebook gebruikt om te begrijpen wat er allemaal geschreven wordt op het netwerk. Het doel is om mensen betere aanbevelingen te kunnen doen qua gerelateerde berichten en diensten, maar ook om spam en onrust vast te stellen en die – waar nodig – te verwijderen voordat het uit de hand loopt.

Maar tot het zover is, wordt DeepText nog verder ontwikkeld. Nu kan de AI de context van een bericht achterhalen: wat het onderwerp is en wat ermee wordt bedoeld. Nu wordt de AI op twee manieren gebruikt: als iemand in Facebook Messenger aangeeft een lift nodig te hebben, dan kan er de optie verschijnen waarmee je snel een taxi kunt bestellen. Ook wordt het programma gebruikt om mensen verkoopmiddelen aan te bevelen wanneer ze dingen verkopen via het sociale netwerk. Het is nog best basaal, maar dat wordt alleen maar uitgebreider.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.