Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Details irisscanner Samsung Galaxy Note 7 gepatenteerd

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2016, 23:06 CategorieAndroid

Details over de irisscanner die naar verluidt in de Samsung Galaxy Note 7 zit, zijn via een patent wereldkundig geworden. De scanner bestaat uit drie afzonderlijke camera’s die de ogen scannen.

Iris van oog uniek

De iris van ieder mensenoog is net zo uniek als een vingerafdruk en dat biedt mogelijkheden om een telefoon snel en moeiteloos van zijn slotje af te halen door hem even voor de ogen te houden. De irisscanner, die door sommige andere merken al in smartphones is verwerkt, is echter nooit echt populair geworden. Samsung probeert hier kennelijk wat in te veranderen en heeft hiertoe een patent geregistreerd.

Drie afzonderlijke frontcameralenzen

De frontcamera in dit patent is vervangen door drie afzonderlijke cameralenzen die allemaal meehelpen om de iris van een oog op een juiste manier te herkennen. Infrarood wordt gebruikt om de iris in beeld te krijgen. De ene lens is voor korte afstand, de ander voor wat langere afstand, zodat het oog in elke positie herkend kan worden. Je hoeft hem dus niet heel precies op een voorgeschreven aantal centimeters voor je oog te houden.

Gezichtsherkenning

Nieuw is dat Samsung in het patent beschrijft dat ook gezichtsherkenning wordt toegevoegd aan de irisscan. Gezichtsherkenning is iets wat Google al heel lang in Android heeft ingebouwd, maar ook dit is nooit populair geworden, vooral nadat slimmeriken lieten zien hoe je met een portretfoto van de eigenaar van een toestel de gezichtsherkenner kunt bedriegen. De combinatie met een irisscan lijkt echter logisch. Een van de drie lenzen is een groothoeklens, die het hele gezicht van korte afstand in beeld kan krijgen.

Ook nog een vingerafdrukscanner

Het lijkt er echter niet op dat de irisscanner de vingerafdrukscanner in de Galaxy Note 7 zal vervangen. Die zal ook ingebouwd blijven worden, waarschijnlijk weer onder de homeknop.

Een nadeel van een irisscanner is er ook: de rand boven het scherm zal niet erg kunnen worden verkleind. Dat betekent een groter toestel.

Het valt nog te bezien of het bewuste patent in de Note 7 wordt verwerkt. Op 2 augustus wordt de nieuwste phablet van Samsung officieel onthuld.

Er raken steeds meer details over de Note 7 bekend. Onlangs nog over de gebruikersinterface.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.