Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dit is waarom iMessage niet naar Android komt

Geschreven door
Geplaatst op17 juni 2016, 10:23 CategorieAndroid

Voordat WWDC 2016 van start ging, deed het gerucht de ronde van iMessage zou worden uitgebracht op Android. Dat is uiteindelijk niet gebeurd en uitvoerenden bij Apple hebben nu uitgelegd waarom dat voor nu niet hoeft te gebeuren.

Geen iMessage voor Android: dit is waarom

Vlak voor WWDC 2016 deed het gerucht de ronde van er een Android-versie van de populaire berichtendienst iMessage zou worden aangekondigd. Dat is niet gebeurd; sterker nog, Apple kondigde alleen maar meer features aan voor de versies op de eigen platformen van het bedrijf. Cross-platform-ondersteuning was daar dus geen onderdeel van en uitvoerenden van Apple hebben nu in een reactie laten weten waarom dat zo is. Eén van de redenen is dat de chatdienst een aantrekkelijk middel is om over te stappen.

iMessage is een uitgebreide chatdienst, die alleen meer van meer functies worden voorzien – en exclusiviteit kan mensen helpen te besluiten toch over te stappen van Android naar iOS, is de gedachte. Een Android-versie zou niet kunnen fungeren als lokaas voor Android-gebruikers, denken dat Apple-uitvoerenden. Daarnaast is het zo dat dankzij de grote gebruikersbasis van de iOS-apparaten, Apple al genoeg data kan verzamelen voor het verbeteren van de app. Heel kort gezegd: Apple heeft Android dus niet nodig voor zijn berichtenapp.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.