Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste renders van Samsung Galaxy Note 7 (Edge) uitgelekt; presentatie rond 15 augustus

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2016, 16:52 CategorieAndroid

Twee doorgaans betrouwbare bronnen hebben de eerste plaatjes van de Samsung Galaxy Note 7 online gezet. Er is ook op basis van de renders een filmpje van gemaakt. En er wordt gemeld dat hij in de week van 15 augustus al wordt gepresenteerd.

Galaxy Note 7

Of hij nu de Galaxy Note 6 of Galaxy Note 7 gaat heten, de eerste plaatjes van het nieuwe toestel zijn er dus. Te zien is een toestel dat erg lijkt op de Galaxy S7 Edge, maar dan met een S-pen erin verborgen. Het toestel lijkt wel iets hoekiger te zijn dan de Galaxy S7 Edge.

Edge-rand

Deze render laat dus een Edge-rand zien; het scherm loopt over de zijkanten nog een stukje door. Of er ook nog een ‘gewone’  Note 7 komt zonder deze randen, is nog niet duidelijk.

De renders zijn gemaakt op basis van uitgelekte blauwdrukken van het nieuwe toestel. Reporter @onleaks van Nowhereelse heeft ze online gezet.

Omvang kleiner, scherm even groot

Het scherm wordt omschreven als 5,7 of 5,8 inch groot. Dat is altijd lastig meten met een gebogen scherm. De Galaxy S7 Edge heeft een 5,5-inch scherm, iets kleiner dus. Vanwege deze bijzondere randen – die bij het scherm horen –  kan het toestel qua omvang wel eens meer op de Galaxy S7 gaan lijken dan de Note 5.

Boven het scherm bevinden zich vijf openingen. Een frontcamera in ieder geval, maar van de andere openingen is niet helder wat ze doen.

Irisscanner?

De telefoon zal beschikken over een vingerafdruksensor, alle gebruikelijke sensoren inclusief een hartslagmeter en nog wat zaken die we al kennen van huidige vlaggenschepen van Samsung. Maar er zijn twee openingen meer dan anders boven het scherm, en het is dan ook interessant waar die voor zijn. Niemand kan het tot dusver raden. Wellicht hebben ze iets te maken met de onlangs door Samsung geregistreerde irisscanner.

Grotere batterij

Voorts lijkt het toestel nogal op de Galaxy Note 5, maar dan wat hoger en smaller en ook ietwat dikker. Die dikte heeft waarschijnlijk te maken met een grotere batterij, die nodig is om het zeer grote scherm in leven te houden. Vanwege de dikte is de bobbel van de achtercamera wel weer wat kleiner.

Waterdicht en usb type-c

Gegokt wordt dat de Note 6/7 een 4000 mAh batterij krijgt, een flinke verbetering ten opzichte van de Note 5, die het moet doen met een 3000 mAh batterij. Die batterij kan niet worden gewisseld. De phablet moet waterdicht zijn en wordt opgeladen via een usb type-c poort.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.