Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook laat je nu 360-graden foto’s uploaden

Geschreven door
Geplaatst op10 juni 2016, 10:15 CategorieAndroid

Facebook heeft laten weten dat gebruikers voortaan ook 360-graden foto’s kunnen uploaden naar hun nieuwsfeed. Je herkent de foto’s aan een speciaal icoon. Je kunt de foto’s maken met elke camera-applicatie die je wil, mits die app natuurlijk 360-graden foto’s kan produceren.

360-graden foto’s op Facebook

Facebook heeft bekendgemaakt dat het vanaf nu mogelijk is 360-graden foto’s te publiceren op het sociale netwerk. Je kunt daarvoor elke camera-applicatie op je smartphone of tablet gebruiken (native of third-party), mits die natuurlijk in staat zijn 360-graden foto’s te maken. Na het uploaden kun je de foto’s herkennen aan een speciaal icoontje. Op je pc dien je met je muis de foto te bewegen, terwijl je op een mobiele apparaat een rondje kunt draaien om te zien wat iemand heeft gefotografeerd (bijvoorbeeld in je Samsung Gear VR).

Het duurt misschien even voordat iedereen ineens 360-graden foto’s gaat maken en publiceren, maar het feit dat het nu kan, kan mensen stimuleren het alsnog te gaan doen. Facebook loopt momenteel voorop in een trend voor ondersteuning voor 360-graden of virtual reality-content. Niet alleen kun je 360-graden foto’s uploaden en bekijken, ook investeert het bedrijf hevig in virtual reality (de Oculus Rift) en kondigde het bedrijf vorig jaar Surround aan: een apparaat die zeventien camera’s aan boord heeft, voor 360-graden content.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.