Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook Messenger test reageren in notificatie op Android

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2016, 9:21 CategorieAndroid

Facebook Messenger test momenteel de functie direct reageren in de notificatiebalk op Android. Je vindt de functie nu al in de bètaversie van de applicatie. Direct reageren wordt met Android N straks standaard ingebakken, waardoor meer apps toegang krijgen tot de optie.

Direct reageren in Facebook Messenger

Android N presenteert straks de optie om direct te reageren op een bericht binnen de notificatiebalk. Nu zijn er al enkele apps die de optie aanbieden, zoals Google Hangouts en WhatsApp, maar nog lang niet alle apps bieden de functie aan. Facebook Messenger is wellicht de volgende in de rij grote apps die de feature gaat implementeren. Wanneer je de bèta van de app namelijk installeert, dan vind je de optie namelijk al binnen de app. Zo hoef je niet langer de applicatie zelf te openen om een reactie te geven op dat binnengekomen bericht.

Wanneer er een bericht binnenkomt, dan kun je op de knop onderaan de notificatie drukken (hierboven afgebeeld als ‘Reply’), waarna er een toetsenbord in beeld verschijnt. Je typt dan je bericht in en druk op verzenden – zo verstuur je een bericht zonder de app te openen. Het is goed dat ontwikkelaars ondertussen ook aan dit soort opties werken voor de mensen die straks geen Android N kunnen downloaden – zo kunnen ze toch meegenieten van enkele nieuwe opties, zonder dat ze daarvoor de nieuwste Android-versie hoeven te hebben.

Heb je interesse in de bèta van Facebook Messenger? Check dan deze pagina binnen Google Play.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.