Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook Messenger voorzien van 1500 nieuwe emoji

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2016, 10:16 CategorieAndroid

Facebook heeft aangekondigd dat Facebook Messenger voorzien is van 1500 nieuwe emoji, die behoorlijk wat diversiteit met zich meebrengen. Het gaat hier om huidskleuren en de rollen die vrouwen vertolken, zodat iedereen beter vertegenwoordigd is in de berichtendienst.

1500 nieuwe emoji voor Facebook Messenger

Facebook heeft aangekondigd dat Facebook Messenger over 1500 nieuwe emoji beschikt. Deze nieuwe emoji moeten ervoor zorgen dat iedereen zich beter vertegenwoordigd voelt op de berichtendienst, aangezien er bijvoorbeeld meer huidskleuren en meer rollen voor vrouwen zijn toegevoegd. De emoji komen grotendeels overeen met de afbeeldingen die de grote platformhouders al hebben toegevoegd; desondanks zul je binnen Messenger toch plaatjes aantreffen die je niet zomaar in elke applicatie op Android, iOS of Windows tegenkomt.

Zo geeft Facebook Messenger aan dat de app als eerste beschikt over een vrouwelijke politieagent, renner, voetganger, surfer en zwemmer. Daarnaast stelt het team achter de app dat er in de toekomst gerekend mag worden op nog meer diversiteit. Tevens is het zo dat iedereen – ongeacht platform – de emoji van Messenger zal zien; er wordt dus niet meer gebruikgemaakt van de plaatjes die Android, iOS of Windows standaard aanbieden. Hierdoor weet Facebook ook zeker dat iedereen altijd de juiste emoji zal zien, en niet meer dat nare, lege blok.

  • Facebook Messenger
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.