Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Freeform multi-window’ komt niet naar Nexus met Android N

Geschreven door
Geplaatst op24 juni 2016, 17:42 CategorieAndroid

Nexus-eigenaars met Android N als besturingssysteem hoeven straks niet te rekenen op de ‘freeform multi-window’-modus, aangezien Google die optie uitzet. Ontwikkelaars kunnen wel met de feature experimenteren, maar Nexus-eigenaars kunnen er niet van profiteren.

Geen ‘freeform multi-window’-modus voor Nexus-apparaten

Android N zal, tijdens de lancering, in beperkte vorm de ‘freeform multi-window’-modus gaan introduceren voor het besturingssysteem. Het wordt een splitscreen-optie die twee apps naast elkaar op het scherm presenteert. Maar als je van plan was de apps binnen hun schermen te verplaatsen, verkleinen of vergroten (zoals je op een pc doet), dan trek je aan het kortste eind. Het kan uiteindelijk wel, maar dat is heel veel werk. Nexus-eigenaars hoeven er in elk geval niet standaard op te rekenen, omdat Google die functie heeft uitgeschakeld.

Nu was de verwachting niet dat de mogelijkheid helemaal klaar was voor lancering tijdens de release van Android N, maar er toch gebruik van kunnen maken als een experimentele feature was niet verkeerd geweest. De api voor de mogelijkheid is inmiddels publiek beschikbaar, waardoor developers er al mee kunnen experimenteren – andere fabrikanten kunnen de optie zelfs implementeren. Maar Google doet het nu nog niet voor zijn Nexus- én Pixel C-apparaten. Check ook de onderstaande video voor meer informatie, geschikt gemaakt voor ontwikkelaars.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)
Google Pixel C
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.