Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Funker W6.0 Pro 2 brengt Windows 10 naar 6-inch phablet

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2016, 14:50 CategorieWindows

Het Spaanse Funkertech heeft een 6-inch phablet uitgebracht die op Windows 10 loopt. Deze Funker W6.0 Pro 2 is in Spanje voor 380 euro te bestellen.

Zes-inch scherm, achtkernige processor

Dat is erg goedkoop voor een phablet van die omvang. De interne hardware is dan ook van gemiddelde kwaliteit. De processor is een Qualcomm Snapdragon 617, wat een achtkernige processor is waarvan de kernen op een snelheid van 1,5Ghz zijn geklokt. De processor gaat vergezeld door 3GB ram en een grafische Adreno 405-coprocessor. Funker adverteert met de Windows Continuum-functie van Windows 10, waarmee de phablet aan een toetsenbord, muis en monitor kan worden gehangen die voorts in een pc veranderen. In dit artikel is alles te lezen over Windows 10.

4G, twee simkaarten

Het 6-inch scherm heeft een nette resolutie van 1920×1080 pixels, Gorilla Glass 3 moet het tegen krassen en breuken beschermen. Het opslaggeheugen meet 32GB. De phablet kan omgaan met 4G lte-netwerken en er kunnen twee simkaarten in. Een 3900 mAh batterij moet de phablet zeker een dag lang in leven kunnen houden en aan de achterkant vinden we een 13-megapixel camera. De frontcamera heeft een resolutie van 5 megapixel.

Aluminium omhulsel

Het uiterlijk van deze phablet is ook netjes: een aluminium omhulsel die volgens de Spaanse fabrikant van goede kwaliteit is, want die komt uit de ‘lucht- en ruimtevaarttechnologie’. Een usb type-c poort voor opladen en data-overdracht is eveneens ingebakken, en ter uitbreiding van het geheugen kan er nog een micro sd-kaart in worden gestoken.

Spanje

De phablet is net geen acht millimeter dik. Funker is tot dusver alleen in Spanje actief, het valt niet te verwachten dat de phablet hier actief op de markt wordt gebracht. De phablet wordt uitgeleverd vanaf 29 augustus.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.