Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google brengt vierde developer preview uit van Android N

Geschreven door
Geplaatst op16 juni 2016, 9:14 CategorieAndroid

Google heeft op woensdagavond de vierde developer preview en tweede publieke bèta uitgebracht van de nieuwste versie van Android, Android N. Deze update is vooral handig voor appontwikkelaars, maar bevat ook een leuke easter egg voor iedereen.

Android N: vierde developer preview, twee publieke bèta

Google heeft de vierde developer preview en de tweede publieke bèta vrijgegeven van Android N. Deze update is vooral handig voor appontwikkelaars, omdat Google de api heeft afgerond. Api’s zijn een belangrijk onderdeel binnen Android, omdat het apps in staat stelt met andere apps of functies binnen de hardware te communiceren, dankzij dezelfde basis. Nu kunnen developers hun applicaties dus klaarstomen voor de release van het nieuwe Android; Google zal namelijk niets meer wijzigen aan de software voor de release van het systeem.

Daarnaast heeft het bedrijf nog enkele kleine dingen aangepast. Zo is de ondersteuning voor drukgevoelige schermen helemaal verdwenen. Deze mogelijkheid had Launcher Shortcuts moeten opleveren, als antwoord op 3D Touch van Apple. Ergens tussen april en mei veranderde Google van gedachte en nu is de support er helemaal uitgesloopt. Overigens heeft Google ook een grapje geplaatst in deze versie van Android N, zoals je hierboven op de afbeelding kunt zien. Dat is gebaseerd op dit grapje. Wat de naam voor N wordt, is nog onduidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.