Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google: ‘Groot geheugenlek binnen Android is opgelost’

Geschreven door
Geplaatst op13 juni 2016, 10:33 CategorieAndroid

Google heeft aangegeven dat het bedrijf een groot geheugenlek binnen Android heeft opgelost. De fix wordt met een latere release van het OS uitgebracht. Wanneer is nog niet duidelijk. Het kan zijn met een maandelijkse patch of met de release van Android N.

Groot geheugenlek opgelost binnen Android

Wanneer je googlet op ‘memory leak android’, dan zul je al snel klachten aantreffen over Android-apparaten en hun werkgeheugen. Het kan namelijk zijn dat er een fout in de software optreedt, waardoor de smartphone of tablet meer geheugen verbruikt naarmate het toestel langer aanstaat, waardoor het Android-apparaat instabieler wordt en zomaar apps kan afsluiten (op de achtergrond, bijvoorbeeld). Ook Marshmallow heeft momenteel last van een geheugenlek, maar Google geeft aan de grootste te hebben opgelost.

Het gaat hier om issue 195104, die zo’n 500 sterren heeft gekregen op de site van Google. Dat betekent dat er een hoop mensen zijn met dit probleem, dat al sinds vorig op de issue tracker te zien is. Nu meldt natuurlijk niet iedereen zich met de problemen (sommige mensen weten ook niet waar), dus wellicht is het probleem groter dan gedacht. Hoe dan ook: Google meldt het probleem te hebben opgelost. De fix verschijnt in een latere release van het OS. Helaas is niet duidelijk wanneer: dat kan met de maandelijkse patch zijn of met de release van Android N.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.