Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Now on Tap kan meer met afbeeldingen en beeld

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2016, 9:09 CategorieAndroid

Google heeft een update uitgebracht voor Google Now on Tap, waardoor het nu ook mogelijk is tekst te selecteren op de afbeelding van een screenshot. Daarnaast kun je direct informatie over een herkenningspunt opvragen door er met je camera op te richten.

Meer opties voor Google Now on Tap beschikbaar

Google heeft een update uitgebracht voor Google Now on Tap. Zo werkt de dienst nu ook met de camera-app op Android-apparaten. Wanneer je meer informatie wil over een herkenningspunt op straat, dan richt je je Android daar op, zodat Now on Tap vervolgens meer informatie kan weergeven. Daarnaast kan de dienst veel meer met afbeeldingen in het algemeen. In combinatie met Pinterest is het bijvoorbeeld mogelijk kunstwerken te achterhalen. Ook is het mogelijk om teksten te selecteren in een gemaakte screenshot.

Onderaan de applicatie vind je nu een nieuwe menubalk. Links zie je het Google-icoon, dan een deelicoon, het overflow-menu en als laatste de optie teksten uit screenshots te selecteren. Tevens is het nu mogelijk teksten te selecteren binnen een afbeelding (bijvoorbeeld een straatnaambord). Het mooie aan deze update is dat gebruikers nu de dingen zelf in de hand hebben qua zoekopdrachten. Voorheen deed Google het meeste werk, maar nu kunnen gebruikers dus helemaal zelf aangeven waar ze graag meer informatie over willen hebben.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.